Uppdrag städning

Håller på att städar för fullt. Tänkte även ta kort på det som fick följa med mig hem igår, men det får jag göra senare! Händer ev en väldigt stor förändring hemma denna veckan, berättar mer om det när jag är helt 100 på hur det ligger till/blir. Spännande va?

 


O.M.G

Asså vad gör jag med mitt liv?!?! Gått runt i min ziperall hela dagen och har inte gjort annat än att läst ut en bok och skämt bort mig med en mega frulle?!?

Jag måste packa för min resa som blev uppskjuten tills imorgon och städa mitt rum som ser ut som sju svåra år, dessutom göra resten av allt jag skrev i mitt förra inlägg.

Här blir inga barn gjorda! Adjö!


Mikko&Jukko

Best Friends Forever

We dont always like the same things take ice cream
We like different flavors
And we dont always see things the same once you
called me a name and I returned the favor
But you are my Best friend forever we wont ever
let that end no never
You are here for me and I am here for you
Thats what best friends do
We dont always see eye to eye dont ask me why
But we dont mind it
And we dont always get along but our friendships
strong
We can always find it
And you are my best friend forever we wont ever let
that end no never
You are here for me and I am here for you
Thats what best friends do
We dont always fit in with the crowd but we still
stand proud and we stand together
And we dont care what other people say we go our own
true way that works a whole lot better
And you are my best friend forever we wont ever let
that end no never
You are here for me and I am here for you thats what
best friends do
You are my best friend forever we wont ever let that
end no never
You are here for me and I am here for you thats what
best friends do
Thats what best friends do
Thats what best friends do


Hungerspelen utläst

Äntligen har jag läst ut alla tre böckerna i Hungerspelen. Måste säga att slutet inte var riktigt som jag hade tänkt mig, den tredje boken höll verkligen inte måttet i jämförelse med de andra två.. Men jag måste tillägga att hon fick den rätta "prinsen" i slutet, gjorde mig nästan lite tårögd!

Nu ska det pluggas, tränas och åka för att hämta mitt körkort!


#wisdom


When you talk to girls..


Edge

Grad allvarlig tjej funderar ut något äventyr!


Fölbusarna!

Idag när jag och Camilla skulle släppa ut privathästarna hände något. Fölen fick fnatt och sprang runt runt och lekte och hoppade och höll på. Har inte tyckt om dom speciellt mycket innan men nu i helgen när jag jobbade fick jag allt upp ett öga för dom.

Grymt söta i alla fall och här kommer lite mysiga bilder tagna med min iPhone!


Mot Ullared

Godmorgon tisdag!
Sitter just nu i bilen påväg mot Ullared. Hela familjen ska ha en heldag, mysigt! Btw, satan så mkt det regnat och blåst de senaste dagarna. Sjukt mycket vatten överallt, blä och kallt är det med. Jaja, vi hörs sen! Ska kriga runt med alla tanter med min kundvagn, så kul!


Dagens!

"Det va då fan va mitt helljus är kasst! Ser ingenting!! Men vänta lite... Jag har ju inga glasögon på mig.."

Hahaha


Hihi


Bröstcancer


Saft.

Hallihallå,
Har inte hunnit uppdatera pga att vi har gjort saft hela dagen. Den "lilla" processen tar ganska lång tid! Det blev en del olika smaker & ganska mycket flaskor. Mamma & pappa har även lagrat likör i cirkus 2 år, så den ska de fixa idag med. Bussar på 2 bilder! Ciao


Höstens ljusa stunder


Forever alone.


Träning med Edna

Godkväll!
Nu funkar internet igen, underbart!
Var ute på en prommis igår med mamma & Edna :) mamma knäppte lite bilder som jag tänkte dela med mig av. Tränade på en kontaktövning samt inkallning och båda gav bra resultat, främst inkallning. Edna har växt så mycket i sig själv efter all träning & det gör mig så glad.

Idag har jag umgåtts med min fina Emma. Hon kom hit en sväng, vi fikade och gick ut en sväng med Edna. Nu ikväll då kom även Jukko hit en snabbis, spelade lite kort och hade det bara allmänt trevligt! Vi ses nog inte på hela lovet pga olika anledningar, lite trist men så är det. Nu ska jag kika på Navy CIS med mamma och bror, vi hörs!!


Rubrik.


Hard work!

Nu har jag äntligen jobbat färdigt för den här helgen! Fick ta hand om skolhästarna i dessa hemska minusgrader... Spana in mina fina köldskador... Knogarna har fått stryk och ögoninflamation till tusen.


Inget internet

Mitt internet funkar inte hemma. Blir bättre uppdatering när allt funkar igen.


Mikkopikko

 

 


Hahah!!

Nu säger jag Godnatt på riktigt!


Godnatt

Ska lägga mig i sängen och glo på en film. Sjukligt kallt ute, luktar t.o.m rökaktigt.. Jaja, sov gott!

Bjuder på en bild på mina gråisar! <3


Welcome autumn!

Så vackert med alla färgglada löv.


Quote


FREDAG

Äntligen fredag! Denna veckan har varit riktigt bra & igår vann min klass turneringen! Riktigt kul :) efter turneringen var det dags för storstädning! Me & le Jukko hjälptes åt med det :) kom i säng runt 00, skapligt trött idag. Har idrott om en stund, så måste äta frukost nu. Hörs sen!


Etologilektion

Idag skulle vi göra en övning och se hästarnas beteende i par och i grupp i olika situationer. Vem som är rang hög respektive låg osv.

Vi lade ut en presenning ridhuset med hö och kraft på för att se vem som vågade sig fram först och eventuellt gå över den. Sedan ställde vi ut en plasthäst i ett hörn för att se reaktionerna. Vår lärare tyckte vår grupp var lite tråkig, men hästarna var väldigt underhållande ändå tyckte jag.

Deltagarna var Bohun, Lillebror, Candy och Ådi <3

 

 


Sweet nothing

 

Lunch!

Äggmackor och kaffe, kan inte bli bättre! Efter lunchen är det ytterligare ett pass Hund A och slutligen religion. Som jag sa innan så vankas det fotbollsturnering ikväll, himla kul!


Inställda lektioner

Åh, känslan som uppstår när man kommit upp i tid, ätit i lugn och ro och lektionerna är inställda?! Nä inte en favorit kanske, visst det är skönt att slippa några lektioner men det känns ändå så jävla ovärt. Har suttit och kollat på tv med Madde en stund, men nu har gullungen somnat haha!! Har en del saker som jag måste göra klart, men jag orkar verkligen inte. Vart är motivationen? Tänkte börja att bocka av APU:N, har skrivit klart allt men ska renskriva och skicka in, det är ju inte så jobbigt? Haha.. Jaja, skriver mer senare :)
Bild från praktiken i somras på Santana :) saknar den gobiten!

Torsdag


Simning

Hallå i stugorna! Vet inte varför jag blivit så dålig på att uppdatera... Ber så mycket om ursäkt..

Idag hade jag idrott efter lunch. Vi gjorde olika balansövningar och sprang runt med tidningspapper på magen. Det gällde att inte springa för sakta så att det gled ner eller för snabbt så att det fladdra iväg.

Efter middagen åkte jag, Madde, Anna och Bella till badhuset och simmade. Alla simmade minst 1km var och efter det skämde vi bort oss på Donken en stund. Hihi!!

Väl hemma släppte jag lilla Cassandra i ridhuset, och jävlar vad hon bockade och busa!

Lägger upp en favorit i repris! Puss på er!


Quote


Godmorgon onsdag

Hallihallå,
Vaknade för en stund sen. Sitter nu och äter frukost och lirar lite musik, bästa som finns på morgonen! Har prov om sisådär 20 min, så måste skynda mig lite nu! Hörs i em :)


Le gym

Idag repiterade vi olika magövningar på idrotten. Sen gick vi ner i gymmet och lärde oss nya övningar med hantlar. Känner att jag verkligen behöver träna upp mina armar. Allt var jättesvårt även fast jag hade 2-3kg hantlar, haha!
Efter lektionen så fortsatte jag och Madde i gymmet med mer mag och rumpövningar! Göttans må jag säga!


Djursjukvård

Näst sista lektionen för idag, himla skönt! Idag vankas plugg, sen någon aktivitet. Har inte bestämt vad än bara, sånt som märks! Men nu måste jag fokusera på lektionen, hörs sen!


Måndagskväll

Hallihallå,
Känns som en riktigt typisk höstkväll, små kyligt och vindstilla. Kom nyss tillbaka från gymmet. Har spelat badminton med Matilda och de sista 10 minuterna gick vi ner till gymmet och körde lite magövningar bland annat. Har redan träningsvärk från i fredags i magen så lär la få lite mer nu, tackar man väl inte nej till! I övrigt så har det varit en ganska slapp dag. Bara haft 2 lektioner, sen hunnit plugga lite på svenskan. Ska beta av resten imorgon, är dock sjukt otaggad på prov. Nu ska jag byta om och sen hoppa ner i sängen, är lite småtrött. Så ska bli skönt att sova. Hörs imorgon! Godnatt :)


Dessa barn

Nu är jobbet med projektarbetet klart! Fick några enkäter i fyllda och pratade med lite elever.

Gjorde dock världens tabbe... Skulle ut och röka och gick utanför skolans område, alltså till parkeringen. Det trodde jag skulle räcka. Men så fort jag höjer cigaretten till munnen kommer en armé 7åringar springandes och ropar och skriker och säger att jag ska dö. Kändes ju fint så gick snabbt därifrån och gömde mig i ett bostadsområde precis intill. Hahaha!


Projektarbete!

Gröna jobb, skapat av LRF och SLA vill ta del av vad jag och Marielle får ut av vårt projektarbete!! Lite respekt där asså!

För er som inte vet vad vi gör så ska vi ta reda på hur vi kan få intresset för naturbruk att öka. Vi kollar statistik, intervjuat niondeklassare och vuxna, läsar artiklar osv.

Just nu ska vi i väg och intervjua på en skola! Spännande!


Lyckan som uppstår..

När jag kollar schemat och upptäcker att jag har sovmorgon och börjar 12:20 imorgon, lycka!! Nu kan jag hitta på en massa skit att göra innan jag går och lägger mig :) underbart! Ska kolla lite tv nu, hörs imorgon om inget ASINTRESSANT inträffar som man ba måste blogga om!!


Mysig söndag

Idag har bara varit en riktig slapp dag. Har legat och dragit mig i sängen, pluggat lite och glott på TV. Madde kom hem från jobbet 18 så efter det drog vi till Willys och köpte lite mysmat att ha framför TVn under kvällen. Vi kollade på solsidan -vilket ingen av oss brukar kolla på- och nu kollar vi på partaj. Taggar inför kvällens fråga Olle!!

Imorgon blir det gymnasiemässa då vi två ska jobba med vårt projektarbete, spännande!


Sådär!

Klara var här vid 11, vi drog ut till stallet direkt. Hann även med att mocka ut uteboxen och fixa lite stallet. Kom in för en stund sen och har ätit lite nu. Ska snart sätta mig med medeltids pappret och börja gå igenom, dö trist.. Men vad ska man göra? Det måste ju bli gjort.


Känslan

När en förebild för en verkligen insisterar på att man ska läsa hippologen, jobba ett år utomlands och verkligen satsa på att jobba med att rida hästar. I alla fall fick jag svära högtidligt att inte sluta med hästariet. Det är verkligen sånt man inte tror man någonsin skulle få höra, verkligen fina ord.


Godmorgon söndag

Hallihallå,
Vakna för en timma sen cirkus. La mig tidigt igår för jag hade såpass ont i huvudet. Vilket resulterade i att jag vakna tidigt idag och var väldigt utvilad. Har precis käkat frukost, så ska fixa med lite saker hemma och vänta på en kompis som kommer hit senare. Hon ska känna över Pålle och ev börja rida honom några ggr i veckan, vilket i sin tur leder till att han äntligen kan komma igång ordentligt och jag kan rida honom på helgerna. För det räcker inte att rida honom endast 2 ggr per vecka. Annars då? Söndagsångesten är på plats, ska börja plugga till medeltidsprovet i eftermiddag. Har ju prov på onsdag så det är ganska skönt att vara förberedd. Hoppas ni får en bra söndag!

Bild från i somras :)


Skolfoto..

Sista skolfotot i resten av mitt liv. Blev inte alls speciellt nöjd..


Fredagens ridpass

Tänkte skriva lite om fredagens ridpass som inte kom upp igår!

ÄNTLIGEN fick jag min vilja igenom och fick min gamla dressyrfavorit Bohun på ridlektionen. Eller fick och fick, detta var en förhandling av högsta grad!

Min ridlärare var lite pessimistisk till mitt byte av häst. Men när vi väl kom upp till manegen tappa hon hakan. "Jag visste inte att den där hästen hade några bakben!!" sa hon efter framridningen. Jag och Bohun är lite som handen i handsken och jag ville se hur han skulle ta sig an markarbetesövningarna vi hade uppställda för dagen. Har bara hoppat bana på honom tidigare så detta skulle bli spännande!

Vi skulle göra en övning som vi gjort tidigare, ha en bom på 3m till en oxer och sedan ha en bom efter på 3,5m. Sen tidigare vet jag att Bohun är lite feg och kan ha en fin bjudning fram till hindret och sedan tvärnita, så jag var lite bestämd. Men idag ville han inte alls och var väldigt försiktig.. Men i slutet fick han sitt förtroende tillbaka och vi fick en hel del fina språng i slutet. Så himla stolt över gammelgubben!! Kommer framöver ha honom på lektionerna ett tag och se vad vi kan åstadkomma. Som ni ser på bilden är han väldigt,,,, oproportionerligt..


War horse

Suttit och fällt några tårar till denna fina film. Visst lite väl mesig ibland, men herre vad fina scener! <3


IRL garv


Lever!

Hej, jag lever! Min bloggapp har inte varit sammarbetsvillig igår så därför har det inte blivit något inlägg..

Idag har jag varit guide på skolans öppet hus. Fick en grupp tysta, eventuellt blivande elever att visa runt på skolan. Kort och gått undkom vi regnet och så var det inte mer med det. Käkade korv och bullar också! Sedan väntade jag på att min vän Marielle skulle sluta jobba så vi kunde dra oss hem till mig.

Nu sitter vi och funderar på att ta oss i kragen och åka iväg för att köpa godis! Ladda upp ordentligt med gottigheter, vilket vi är himlans bra på!!


Välkomnar träningsvärken..

Godmorgon alla fina och fula också såklart!
Vaknade för ett tag sedan och fyfan vad ont i magen jag har, sån satans träningsvärk från igår (trots att vi stretchade) så vad gjorde vi igår på idrotten? Vi var nere i gymmet och körde easyline. Mellan varje station så skulle man springa det fortaste man kunde i 30 sekunder och tro mig, våran lärare är en riktig krigare så vi sprang på som bara fan medan hon stod och skrek haha. I början av passet så sa hon att vi skulle ha spykänslor när vi var färdiga, fick inga spykänslor men kände ju att jag hade tagit ut mig ordentligt (vilket kändes asgött) hoppas faktiskt att vi kommer ha fler sånahär pass för det var väldigt roligt och man mår väldigt bra efteråt! Efter idrotten hade vi bygg, vi skulle fixa med lite saker och det gick ganska fort och då var det lunch. Efter lunchen var det bygg igen men skulle ha möte då så missade det sista på den lektionen. Mamma kom när jag var färdig och vi drog och handlade i Kungsbacka, fy satan så mycket folk det var ute men det var ju fredag så vad förväntar man sig egentligen? Var jättemycket varor som saknades i butiken, liksom vardagliga basic saker. Typ vi tog det sista smörpaketet av en viss färg (den vanligaste) hur ofta händer det? Haha har aldrig hänt mig iaf.. Tänk om vi är påväg mot en ny kris? Vem vet, men då är det bra att vara förberedd. Nu ska jag äta frukost och sen ska jag fundera på vad jag ska hitta på idag. :) Hörs senare!

Bryt ner mig långsamt

Ska sova nu. Skriver imorgon om allt från idag, är inte på humör för att göra det nu.


Quote


Död..

Herregud vilket mördarpass vår kära idrottslärare gav oss. Intervaller bla, kan förklara mer detaljerat senare. Orkar inte skriva allt nu, för det är mycket! Men givande var det i alla fall, känns riktigt gött nu efteråt. Men ska äta nu, skriver senare!

Bjuder på en söt bild, är inte så charmig just nu!!


Privatchaufför

Påväg tillbaka till skolan nu. Har ätit lite gott och pluggat, hann även ta en snabbdusch! Nu ska jag vara social mot Jukko, hon är ju trots allt min privat chaufför ;) hörs sen eller imorgon!!


Storslaget!

Är så himla lycklig, den här dagen kunde inte bli bättre! Cirkus 9.40 fick jag besked om att mitt körprov vad godkänt och att jag nu har körkort!!! Har käkat pizza med mina underbaringar och sedan begav sig jag och Mikko med Zukko till mina "extra päron". Blev så glad när jag fick gratulationer och kramar! Vi käkade daimtårta och de satte dit ett ljus på tårtan som jag fick blåsa ut. Värmer så otroligt mysig och fin kväll.


Roadtrip!

Allas vår älskade Jukko fick sitt körkort idag, så nu ska vi ut på en liten roadtrip :) har redan hunnit avverka pizza i Sätila, satt gött i kistan måste jag säga! Nu väntar en biltur med en massa äventyr, over n out.


Samhäll

Skatteverket är här nu och har föreläsning, hoppas tiden går fort! Kanske är intressant, vem vet.. Återstår att se. Ciao!


18/10/12

Godmorgon!
Ska strax ha prov, eller aa läxförhör enligt min lärare. Vi hörs snart igen, blir ett väääldigt kort morgoninlägg, men lovar att skriva mer sen!

17/10/12

Hallihallå,
Sitter atm och pluggar hund med Matilda. Vi har prov imorgon, så nu gäller det att gnida våra smarta hjärnor ihop! Har gått bra hittills, men vi tänkte sitta en liten stund till så att man kan somna med gott samvete! Och imorgon så håller vi tummarna för min kära sambo, vet att det kommer gå galant för du är bättre än bäst! Nu får jag plugga vidare & vi får höras imorgon. Godnatt

Jag & bästa Jukko på min födelsedag. Älskar dig bästa vän <3 vissa saker säger man inte så ofta för man tror att det är så självklart, men man vet själv hur mycket man uppskattar det när någon berättar för en. Ska bli bättre på att visa hur mycket jag uppskattar mina fina vänner, promise. :)


Så sant..!


Nervöööös!!

Inte blivit något inlägg idag.. Har mått kasst och så hela dagen. Antar att det är uppkörningsnervositeten som kommer!

Idag på idrotten tränade vi mage+ben med hopprep som uppvärmning. Gjorde olika parövningar och det var rätt kul. Speciellt en då den ena ska hålla upp ett ben i 90grader medans den andra försöker pressa ner det. Märkte tydligt att mitt högra ben är väldigt mycket starkare än det vänstra, samma för min kompis Marielle. Nä nu ska jag inte babbla på mer, ska om en timma och åka hem och hoppas på att jag slipper en sömnlös natt!


Onsdag!

Slutade 11:20 idag, så är nu påväg till en vän som jag inte träffat på över 2 år. Blir väl en del snack osv, inte så konstigt kanske! Men vi hörs sen :) tänkte bara uppdatera så ni vet att jag lever!

Bra bussmusik <3


Godnatt!!

Godnatt & grattis Sverige! Hela Facebook är ju översvämmad, man ba omg take a chill pill bitch? :)


Quote


Plugg

Hallihallå,
Har inte funkat att blogga idag, har inte orkat starta om mobilen heller så det sket sig. Håller på att plugga på hund, har prov på torsdag. Bara för att jag sa att det var slappt i skolan så börjar det komma massa skit nu. Blä! Ska återgå till mitt pluggande, hörs ev sen.


Quote


Hoppning med Juan

Idag valde jag faktiskt bort min Ådibuse och fick rida Juan istället. Han är väldigt "tittig" på hinder och i allmänhet också så det var spännande att hoppa upp för andra gången på honom denna terminen och hoppa. Förra gången ramlade jag av för att han blev rädd för ett papper på marken, haha, men den här gången höll jag mig kvar i sadeln. Han dumma sig inte alls och gick hur bra som helst.

Idag gjorde vi en övning med två hinder och fem bommar i mellan. Tänkte att jag kommer fara och flyga men som sagt, inga dumheter idag inte!

Är lite trött så blir inget långt skriveri idag... Bilder på Juan från förra året, dock inte med mig på ryggen!


Intervall med easyline

Hallu Hallu! Både idag och igår hade vi intervall träning med easyline.

Igår körde vi tre varv och mellan varje maskin sprang vi på stället, med eller utan höga knän och bara mata på. "Ni ska ha spykänsla när ni springer" ... Blev rätt jobbigt efter ett tag. Första varvet körde vi på mitten styrkan på maskinerna och de resterande två varven på högsta.

Idag var vi hela klassen och skulle göra samma sak. Vi började på högsta direkt, vilket inte var så omtyckt av dom som inte går specialidrott, haha! Maskinerna räckte inte till så vi fick göra övningar på mattor för att alla skulle ha nått att göra, så situps och plankan blev det. Passet idag var inte lika hårt som igår, men de känns alltid gött i kroppen!

Nu ska jag käka och sedan ha ridlektion!


15/10

Godkväll!
Ligger just nu i sängen och gör ingenting. Är sjukt trött och har verkligen ingen lust till att göra någonting kul. Har i alla fall planer på att komma igång med träningen ordentligt nu, samt försöka plugga mer. Nu när hösten kommit känns det som att man tappat all motivation och hopp, väldigt trist. Men man får härda ut och försöka kämpa på fastän det är motstånd. Känns bara som att man har 1000 grejer som ska göras hela tiden (iaf i skolan) prov och inlämningar hit och dit, men återigen härda ut! Nu ska jag fixa med lite saker, återkommer!

Färgade mitt hår i fredags btw, lite ljusare. Slänger upp en bild på resultatet, dåligt ljus dock.


Hungerspelen, bok 3

Nu börjas det, eller avslutas, beror ju på hur man ser det. Nu kommer jag sträckläsa nätterna ut, I love it!


LYCKLIG TJEJ!!!

Kunskapsprov, CHECK!


Satan så sant

Alla har gjort såhär någon gång i livet!


Måndag

Godmorgon!
Gick upp vid 6 och började packa, men utan energi så kom jag inte långt. Har gjort en lyxfrukost (enligt mig) bestående av: 2 mackor, kaffe och "ris a la manta" vilket i sin tur innehåller: keso, rysk yoghurt, pumpakärnor, lite sukrin och kanel. Sjukligt nog smakar det som ris a la manta, klagar inte!

Vanligtvis brukar jag inte behöva gå upp tidigt på måndagar (börjar ju 10:20) men har möte i Kungsbacka nu på morgonen, mindre kul men nödvändigt. Men nu måste jag sluta babbla och äta, ha det fint! Vi hörs sen :)


Billigare än Ullared

Har haft en underbar dag på Ullared, hittat en del & bara haft det allmänt trevligt. Nu ska jag sova, känns nästan som att man fått whiplash eftersom att folk är som besatta och kör in med sina åttahundrafemtioelva kundvagnar i en HELA TIDEN. Over and out, yours truly bitterfittaN

GODNATT!!


Söndag

Nu har jag ätit en go middag och ska strax duscha. Har ju jobbat idag också och är hur öm i fötterna som helst. Hade stålhetteskor på mig under hela dagen idag utan att byta till mina bekväma vinterkängor och fy vad jag ångrar det nu i efterhand! Men annars mår kroppen prima. Idag höll jag tiden och allt rullade på bra eftersom det var bara de vanliga rutinerna idag, dock till priset av en minimal lunchrast. Det är med nöd och näppe man hinner med allt, i vanliga fall brukar man vara två, och nu är tanken att man ska hinna med allt själv. 21 gånger har jag gått upp för "mördarbacken" upp till hästarnas vinterhage! Men men, cash is king!


09:33

Godmorgon!
Blev spontant bestämt igår att jag och en kompis skulle dra till Ullared. So here we go! Sitter och äter frukost, ska strax börja göra mig i ordning! Ska försöka lägga in någon uppdatering under dagen, men om inte annat så hörs vi sen!


Morgonstund

Perfekt att gå upp så här på morgonen och lyssna på den hör låten. Mörkt, kallt och jävligt. Hard work work!


Godnatt!

Ligger i sängen nu och ska nana, är jättetrött och har nackspärr som heter duga. USCH för det.. Men men, vad ska man göra? Sov gott!!


Klappat och klart!

Efter en låååång dag är jag äntligen hemma! Var i stallet cirkus 06.45 och åkte därifrån 17.30.. Har jobbat i skolstallet och har själv tagit hand om alla skolans hästar, alltså 14 stycken varav de två hingstarna Index och Carrier går på lösdrift. Utöver detta hade jag privathästarna, det är bara 3 som stod kvar över helgen så det var väl egentligen ingen stor "börda" så att säga.

Vissa saker gjorde att de drog ut lite på tiden, delvis tillägg av uppgifter så som att harva ridhuset och lite andra grejer som jag inte tänker nämna... Men imorgon är det vanliga rutiner och förhoppningsvis ska allt gå vägen!

Ikväll blir det inget mer inlägg tyvärr... Ska vila upp mig! Ciao!


Edna!

Min söta lilla Edna tror att hon väntar valpisar, trist nog så gör hon ju inte det. Hon hade blivit en supermamma, det tror jag verkligen!


Hall of fame

 

Mysig tröja

Såg nyss denna mysiga tröja på bikbok's hemsida, perfekt i detta ruskiga väder!


Quote


Tagga!!


Fredag - ridlektionen

Idag var det ridlektion och i vanlig ordning red jag Ådi, eller som vår ridlärare har fått för sig att kalla honom "Oppidoppi"... Inte så populärt och mindre populärt var det blåa hjärtat han har på rumpan! Verkligen inte okej, kommer inte gå bort på ett riktigt bra tag då jag misstänker att de är målat med blåspray..

På lektionen red vi en övning med en bom 3m före en oxer och sedan en bom 3,5m efter hindret. En bra övning för honom för då måste han börja tänka innan hindret och inte bli så tung efter hindret då han snabbt måste upp igen efter oxern och över bommen.

I början var han en riktig mes... Försökte dra åt sidan och hålla på men med mig slipper han inte undan! Liksom tidigare har han fortfarande svårt att se sin avsprångspunkt och är tung.. Övningen motverkade tungheten och några gånger var båda med på samma noter i anridningen, men han har ingen kraft för fem öre i språnget. Jag vet hur ett riktigt språng ska kännas och jag blir så frustrerad när man knappt får en glimt av riktig hoppning!! Har planerat att efter körkortet är klart att sätta igång min Cassandra igen och ha med henne på lektionerna framöver, bara för att... Haha


Tröjan!

Fuck you I drive a Suzuki!
Hell yeeah!


Paketet innehöll..

Min ziperall! Himla fint, nu i denna hemska kyla. Svart ska det va, smidig som en katt!


Fredag

Hallihallå,
Kollade nyss klart på en film så ska strax börja göra mig i ordning. Ska hämta ut ett paket, göra en synundersökning och handla. Även hinna slänga lite skräp. Annars så har jag inte så mycket planer för idag, vilket är rätt skönt! Men nu måste jag rusa. Talk to you later.


Godmorgon

Bara svenska och ridning idag, sen jobbar jag gärnet hela helgen!


T-shirt

Ska beställa denna tishan inom en snar framtid, grym motivation. Vill ha den svarta. :)

Hamen!


2 idrottslektioner

Idag har jag faktiskt haft 2 idrottslektioner, vanlig idrott med klassen och sedan specialidrott. Först hade vi boxning, blev bara repetion för min del. Fast sedan när alla övade så fick jag köra själv med läraren. Han höll sånna "plattor" eller vad man säger så fick jag boxa på. Väldigt roligt faktiskt! Sen efter religionen så hade vi honom igen och då körde vi olika stationer med hantlar, boxning och magövningar. Riktigt jobbigt då alla hantlarna var lite för tunga för nästan allihopa. Halva klassen klagar över träningsvärk men inte jag! Börjar komma i form nu, märks på kondition, bålstyrka, min hållning och mina byxor men inte på vågen!


Rosa bandet 2012

Tycker att detta är väldigt viktigt, så vi tycker att alla som kan ska bidra.
Vi stödjer rosa bandet! Gör det du med. 

Läsvärt inlägg.

Nu kommer den tid på året då den eviga frågan blir aktuell igen, när ska täcket på egentligen? Vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har man gjort studier i ämnet och resultaten är lite tvärtemot hur många hästägare resonerar. Den häst som är i störst behov av ett täcke är nämligen konvalescenten och den som klarar lägst temperaturer är den hårt tränande tävlingshästen. Allt hänger ihop med hästens värmeproduktion, som ökar ju mer hästen får att äta.
 
Läs hela inlägget här.
Bild på Acke, en av de kallaste vintrarna någonsin.

Shopping

Här kommer lite bilder från min tur till Göteborg igår! Lite halvtaskiga foton men min bildöverföringen från min kamera till datorn har börjat krångla lite..
Om ni inte förstår vad de svart/rosa är för något så är det sådana dära träningsleggins!


Tjejproblem

Två brudar med "tjejproblem" skämmer bort sig ikväll! Haha, fett värt! Åkte in med vrölåket Eskil -moppe- och köpte ett och annat som vi ska mumsa på framför Family Guy!

Idag fick även min sköna lilla Cassandra lite extra mycket tid. Stod och spola benen och schamponera, borstade och putsade på henne så nu är hon fin och ren! Bytte även till hennes rosa flecetäcke så nu är hon glad -hoppas jag-.


Presenter

Tänkte lägga upp lite bilder på vad jag fick. Tack till världens bästa familj & vänner för att ni gjorde min 20 årsdag till den bästa.


Choklad / premium 3 månader / armband / ängelberlock / presentkort på Systembolaget.
Från mina fina vänner! ♥

 
Vacker ring & pengar från familjen ♥
 

Beställt √

Någon som kan lista ut vad det är? Är nog inte så svårt, haha!!

Happy!

Blev lite glad när jag fick ett mejl förra veckan att jag hade vunnit ett valfritt skal från blingskal, jag menar jag vinner aldrig något & jag har inte tur i spel. Så detta var ju som hittat! Valde ett batteriskal, tycker att det är ganska praktiskt om man inte har tillgång till ett uttag att bara sätta i mobilen i skalet. Är supernöjd! Så är ni ute efter ett batteriskal så rekommenderar jag verkligen detta.. :)

Så jävla bra

Goddag kära blogg,
Livet tog en vändning idag så nu känns allt lite bättre. Tack för detta! Har nyss dammsugat hela huset och diskat, kan säga att det behövdes! Blir så när man har djur, hår överallt konstant. Edna har ju börjat löpa nu med, så då blir det mer smuts överallt. Hon är så söt när hon bäddar, ser ut som en gris typ haha.. Kanske kan lägga upp en film sen om det hade varit intressant. Har btw även fixat en synundersökning idag med, fredag klockan 16! Nu ska jag ta tag i detta på allvar, promise!


Lösdriften klar!

Idag gjorde min klass unghingstarnas lösdrift. Vindskyddet är färdig målat och strött med pellets och halm. Elen är på och senare idag ska dom nog släppas i sin nya hage.

Dålig bild på lösdriften, samt en på de söta NBM grisarna :3


...

Sötaste kommentaren ever! Saknar dig Mikko!


Diss till plugg

Prioriterade väl "fel" och åkte till götet istället. Köpte lite saker jag behövde som nya leggins, underkläder, spotify premium och en stickadtröja. Okej, de två sista kan man ju diskutera om jag verkligen behövde.. Men jag ville bort från allt plugg ett tag och de var det faktiskt värt på sätt och vis. Nu ska jag och Madde åka hem och hon ska sova hos mig ikväll. Mikko är ju fortfarande hemma så passar på att ha lite pyjamasparty när hon är borta, haha.

Hemma ska jag plugga plugga och återigen plugga! Kanske slänga upp en bild på mina köp? Vem vet.


Ni är så speciella

Finn 5 fel typ..


Prioritera..

 
Har ett berg av läxor, prov och inlämningar som ska in innan höstlovet.. Samt ett körkort att tänka på. Vet verkligen inte vart jag ska börja. Hästen och kompisar läggs helt åt sidan och det känns verkligen inte bra. Egentligen vill jag följa med mina vänner in till Göteborg idag, men vet inte om det är någon vidare idé.. Får se hur jag gör!
 
Bloggen kan bli något lidande framöver... Ska göra det bästa av situationen och göra mitt bästa att hålla er uppdaterade. Nu ska jag plugga körkort, häst sjukvård och sen, får jag som sagt se!
 

Nights like this

 

Whoever said money doesn't buy happiness didn't know where to shop

Godmorgon tisdag,
eller ja klockan börjar ju ticka iväg. Så vad har jag för mig? Inte så mycket, är hemma pga personliga skäl. De som bör veta är medvetna om det, så det är så det ligger till! Håller dock på att få damp, finns typ nada att göra vilket uttråkar mig som in i helvete.. Men vad ska man göra? Blir ju så ibland. Har inga direkta planer för idag, mer än att fixa lite småsaker. Vill göra något kul, men på vischan är det sällan det sker.. Jaja, ska lägga mig i sängen och dra mig igenom hela New girl serien säsong 1. Det låter väl som en plan? Japp, ha de G.

Mannen i mitt liv

 
 
Odipus, "Ådi", mannen i mitt liv på 12 år.
Sjukt hur fäst jag faktiskt blivit vid detta lilla vidunder. Snart är han lika kär i mig, för nykeln till mannens hjärta går genom magen, right?
 
 
Foto: Anna Adolfsson
 
 

Quote


PRESS PLAY.

Har slängt ihop en ny spellista, eller ja egentligen så är den inte så "ny". Har haft den på ett annat konto, men kopierade bara låtarna till mitt vanliga konto. Fick premium i födelsedagspresent, så då vill jag ha allt på min vanliga. Klicka bara på bilden så kommer ni direkt till spellistan. Enjoy!

Måndag!

Plugg plugg plugg och mera plugg. Denna veckan känns lovande!

Fint väder är det i alla fall och funderar på att ragga fotograf och fota mig och Cassandra.

'


Don't you worry child

Ibland får man leva på hoppet.
"Don't you worry, don't you worry child
See heaven's got a plan for you"
<3


7/10

Godkväll,
Kom nyss tillbaka från en givande PW med min kära granne. Synd att vi inte ses så ofta nuförtiden. Man får vars glad för de tillfällena när man väl gör det. Har faktiskt inte så mycket att dela med mig av, mår inte helt hundra pga några anledningar. Vill inte låta det gå ut över bloggen, så då är det bättre att låta bli att skriva. Vi hörs förhoppningsvis imorgon, ha en bra kväll!


Trött som få..

Hej alla läsare! Tänkte berätta lite om hur min dag har varit. Började med att jag vaknade kl 7, hade en konstig känsla som gjorde så att jag inte kunde somna om. Så efter en timmes försök gav jag upp och tända lampan och läste min älskade bok, Fatta Eld, andra boken i Hungerspelen. Vid halv 11 hade jag läst färdigt, käkat frulle och gjort mig i ordning. Jag och morsan satte oss i bilen och styrde mot Borås med mig bakom ratten. Otroligt go bil att köra, känns som att jag redan har körkortet i handen, fast det har jag ju inte riktigt än, men v.42 får ni hålla utkik efter ett glädjeinlägg här på bloggen! I Borås så köpte jag det som jag lade upp bild på tidigare idag, stereo och ett sportarmband. Sen åkte vi hem och lagande Flygande Jacob, meningen var att vi skulle tvätta bilen efteråt men var så trött att jag säckade i soffan efteråt, haha! Vaknade med lågt blodsocker så gotta i mig lite Ben and Jerrys och ska snart kolla på film -gissa vilken?!?!?-


Quote


Dagens köp

En bilstereo jag kan koppla iPhonen till, check!

Sportarmband till iPhone, check!


Gnight

Hallihallå,
Ligger i sängen och kikar på 'våra bästa år' på mobilen, rätt gött faktiskt. Men ska nog beta av de sista avsnitten imorgon, är ganska trött nu så. Har massa planer för imorgon, har ni tur så delar jag med mig! Godnatt

Printade några bilder som jag lägger upp nedan.


Go hard

 

Prommis!

Prommis med Michelle, Edna och Mimmi en fin höstkväll som denna.


Drygt

Hur kan så mycket glädje bara försvinna?

"I'll dress nice, I'll look good, I'll go dancing alone I'll laugh, I'll get drunk, I'll take somebody home"


Gangnam style by Madde!

Haha här får ni en av alla videosarna som vi spelade in igår, Madde går verkligen in för det!
 

Förlåt!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat igår/idag. Har haft massor att göra så har helt enkelt inte tänkt på det. Men fyllde ju som sagt år igår. Hade en tjejmiddag hemma med lite gott folk! Hade en riktigt bra kväll & fick jättefina presenter! (Tack tjejer, ni känner mig väl) kan försöka ta lite kort sen och visa. Idag har vi hunnit med en del också. Åt en riktigt god frukost som min fina mamma hade dukat upp. Efter frukosten slappa vi ett tag och städade undan där vi höll till igår! Jag, Matilda & Madelene gjorde även våran miljöberikning. Ett kaninhus som ska med på måndag, underbart att det är gjort. Går inte att beskriva den känslan! Men nu ska jag inte skriva så mycket mer, ska kolla på CSI NY med pappa och äta popcorn, för det är jag värd!!


Glädjetårar

Blev hämtad av mamma efter kvällens festligheter hos Mikko. Hon satt i en röd Suzuki, när jag sätter mig i bilen berättar hon att bilen är min!!!!!

Helt sjukt, visst det har pratats om att jag skulle få en bil så småningom efter körkortet,men ändå! Väntade jag mig verkligen inte..

Nu har jag blivit en kinesåkare och firar med kinesmat!


Sötnos!

Party party all night long!
Älskar dig otroligt mycket, finaste vännen man kan ha! Låt oss göra denna kvällen oförglömlig!


FML

Mitt inlägg bara försvann... Var rätt detaljerat av dagens ridpass, orkar verkligen inte skriva om allt.

Kan bara säga att det gick kanon. Börjar bli ordning på Ådi!! Galoppen har släppt ordentligt nu och det är så himla kul att se hans utveckling!


GRATTIS!!!

Grattis till min älskade Mikko som blir 20 år idag!!! Ett stort grattis på din dag, den ska göras oförglömlig, jag svär! It's written in the stars!

Men först... Frulle <3

 


En badmintonmatch senare..

Godkväll gott folk!
Kom precis tillbaka från gymmet, eller ah idrottshallen. Me and le Jukko har spelat badminton och gjort lite övningar på en balansboll (mest Jukko dock). Vi har även hunnit med att storstäda hela rummet :) micket bra! Nu är la kvällens planer ba att dega. Fyller ju år imorgon med, 20 fucking år. Sjukt vad tiden går fort när man har roligt, hihi. Jaja, nog med babbel! Ha en bra kväll bitches!


Spinning

Precis haft spinning i 50min, kändes gött i ben och rumpa efteråt. Kämpade på till dålig musik, det blev immit på fönstret och vi svettades i floder . Gjorde oss verkligen förtjänta av dagens efterrätt på skolan, äpplekaka med vaniljsås <3


Hund B

Godmorgon!
Sitter just nu på andra lektionen för dagen, Hund B. Har 3 lektioner av det nu på morgonen. Första timman var vi ute och gick en promenad och gjorde kontaktövningar. Väldigt intressant att se när man inte har med sin egen hund, hihi! Våran ena lärare är sjuk idag, så planeringen blev väl inte riktigt som den skulle! Men vad gör det? Sånt som händer ibland. Efter hund är det lunch och sen har jag bara en lektion religion kvar för dagen, slutar vid 13:20 underbart och idag är det bara 1 DAG kvar, lääääängtar! Hörs sen, ha en bra dag! 
Bild från i somras, saknar dessa små rackarna!!

Stor och stark

Idag på specialidrotten hade jag tur i oturen kan man säga.. Vi gjorde exakt samma övningar som jag gjorde i måndags, alltså övningar på balansboll. Bra för att jag hade tjuvtränat, dåligt för att jag fick träna samma muskelgrupper igen.

Men på kvällen spelade jag och Mikko fotboll med några andra. Rätt kul men tappade viljan mot slutet så då hoppade jag av. Slutligen blev det knäckemacker med ägg och nudlar!

Nu sitter jag nyduschad och pluggar körkort igen... Får repitera lite inför uppskrivningen.


Musiktips!

Här har ni några godingar som går på repeat i mina lurar just nu! Lyssna & njut!


True story


Klippning!

Har haft arbete med häst nu de första tre timmarna på morgonen. Ägnade den första åt att klippa min lilla prins Ådi. Tyckte faktiskt att det blev bra även om man kanske tyckte att de blev lite kort. Men de är skönt för honom så han slipper va dyblöt efter våra ridpass, haha!

Sen blev det en del strötid så vi kollade på skolans lösdriftshage som hingstarna ska gå i. Ett nytt och fräscht vindskydd är under målning och det kommer bli riktigt stiligt när allt är i ordning. Efter det pillade och donade vi lite i sadelkammaren och avslutade med att kolla på hingstarnas löshoppning. Är kul att se deras utveckling, speciellt Indexs. I början ville han inte gå över bommarna alls, när han väl gjorde det kollade han inte på dom ens och travade bara. Nu galopperar han över och börjar få till taxeringen och hoppar över små hinder. Dock fortfarande en riktig bråkstake!


Gårdagens ridning

Blev inget inlägg igår jag vet... Hade fullt upp i skolan och åkte sedan hem för att hämta kläder, köpa present till Mikko och käka på Donken.

Igår på ridningen hade vi hoppning/markarbete. Vi hoppade på böjda linjer, så första hindret som var en vattenmatta stod på medellinjen och sedan skulle vi svänga åt höger eller vänster och ta ett till hinder med 3-4 galoppsprång. Ådi var jätteduktig i början, då körde vi i ett lugnt och fint tempo. Sen när vi skulle ha banhoppningstempo och hindren höjdes och lades upp till stigsprång så sänktes kvalitén något. Ådi är så tung i landningen så han hinner inte riktigt komma tillbaka och ta mina hjälper innan nästa hinder kommer. I landningen flyter han ut och jag hittar inte riktigt avsprångspunkten så allt blir lite "hej kom och hjälp mig". Får göra det bästa av situationen och försöka va så följsam som möjligt och släppa efter på tygeln i språnget för att inte rycka honom i munnen. Man kom aldrig till någon "rolig ridning" och vi hade även publik idag bestående av framtida elever så kändes så där att jag inte fick till det.. Men min ridlärare var glad ändå och sa att jag ändå rider klokt och att det inte är mitt fel, men eftersom jag alltid varit van vid att hoppa hästar som redan är klara för banhoppning så är det lite svårt att ta till sig hennes ord. Men det är en utmaning som jag ändå löser bra och det ska bli spännande att fortsätta vår utveckling! Jag och min lärare har lite planer på övningar som vi ska göra för att göra en riktig hoppehäst av det lilla ångloket!


Samhäll

Godmorgon!
Sitter just nu på samhällslektionen, har bara 2 lektioner idag och båda är samhäll. Just nu pratar vi om ekonomi, vilket är ganska soft faktiskt. Har nyss gjort ett quiz med (inrikes- och utrikesnyheter) också rätt intressant faktiskt. Men ska faktiskt försöka koncentrera mig! Later bitches.


Projektarbete

Dags att sätta igång med projektet. Man måste ju börja någonstans. Hade tänkt börja att göra lite research, sen får vi se hur länge man pallar att sitta med det. Det ska ju vara 100 timmar totalt, vilket är ganska mycket och vi har inga schemalagda "projekttimmar" ganska dåligt tycker jag faktiskt, men vad ska man göra.. 

Tisdag

Hallihallå,
Har inte kunnat uppdatera idag pga att internet inte funkat. But here I am! Har avverkat 3 lektioner och har nu 3 kvar. 1 djursjukvård och 2 sällskapsdjur. Hade hellre lagt mig i sängen och sovit resten av dagen men det går ju inte.. Man blir så trött av vädret och det påverkar måendet väldigt mycket. Skumt det där, föredrar vår- och sommarmånaderna. Jaja, ska fixa lite saker nu. Hörs senare!


Styrka

Det blev ett pass i gymmet idag. Körde 15min spinning som uppvärmning, sedan blev det fokus på mage, ben och lite rumpa. Gjorde först övningar på balansboll, märker att koordinationen förbättrats en hel del. Blev mycket mage men även ben. Brukar köra övningar med benen i luften och göra sneda och vanliga situps. Gick så där att koncentrera sig när benen var som asplöv efter balansbollen, haha. Stod på knä på balansbollen och det är en övning som är grymt jobbig så det var inte så konstigt att dom skakade, haha.

Nu har jag käkat äggmacka och ska snart hoppa in i duschen och sedan hoppa till kojs!

Sleep tight!


Fjantar

Fler bilder innan skolfotot och miljöfotot!

Ska snart i väg och träna. Antigen fotboll eller så blir det gymmet!


Skolfoto klart!

Bara miljöbilderna till katalogen kvar, underbart att bli av med skiten!!


Skolfoto på G

Religion och sedan beger sig min uppiffade klass 3JH sig till idrottshallen för fotografering!


Katarina von Bredow

 
Boktips om böcker som alla tjejer borde läsa någon gång i livet.
Helt frälst av Katarinas böcker, charmiga, fängslande och bara så läsvärda tycker jag!

Påväg till skolan

Sitter i bilen på G till skolan, regnar ute så är inte så taggad på att ta skolkort.. Men vad ska man göra? Sista kortet ju, sen är det ju iofs studentkort med..

Fastnade för denna gamla bilden speciellt igår, så mycket minnen som väcks! Saknar dig så. Snart 3 år sedan du lämnade mig. <3


Oktober

Idag har oktober fallit in. Riktigt tråkigt och kallt och i natt regnade det som tusan! Snart är det vinter och 2013, tiden går fort.. Men så är det sista året på gymnasiet har jag hört.

Idag är det skolfoto på skolan. Kommer va med på två foton, klassfotot och på framsidan. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha på mig, lite viktigt det där då fotona skickas till släkten i både Sverige och England. Snart drar jag och Mikko till skolan för att göra oss i ordning, när hon väl har fått i sig lite frulle.


RSS 2.0