Hovkatten Oscar

Något som jag inte nämnt i tidigare inlägg angående min praktik är katten Oscar. Han bor i stallet och har ett eget krypin i putsrummet. Han är svart och tjock, en riktig busig kelgris om ni frågar mig. Men vad är det då som gör den här katten så speciell? Jo varje eftermiddag runt 17 tiden så kutar han under grindarna från Hovstallet och ner till krogen Mix som ligger precis bredvid. Där är han och lapar öl ur gästernas glas, tigger mat och blir klappad på hela kvällarna. När vår lärare var på besök sa hon att 23.30 tog hon med katten hem från krogen och att vi allt får ha ett öga på den lille busen! Haha snacka om en riktig lirare, bakfull är han nog jämt när han drar sig tillbaka till stallet för torrfoder/bakismat och aktar sig för personalens hundar. Sån katt vill jag va i mitt nästa liv!

Godnatt!


Stockholmssjukan

Idag vaknade jag och mådde skit! Ont i huvudet och halsen, kändes som jag skulle dö rent ut sagt. Stannade på rummet en timma extra för att knarka piller och sedan gick jag ut till stallet. Visade sig att de inte skulle bli någon körning idag, utan alla skulle träna för Traudi! Traudi har vi haft på skolan ett par gånger, har aldrig tränat för henne själv men jag brukade sitta och kolla en hel del. Rätt coolt att hon tränar dom på hovstallet också! Så jag och Marielle fick vara med när hon hade teori med alla 1h innan träningen började. Hon pratade om ryttarens sits. Balans och följsamhet, rörligt bäcken osv. Sånt man hört förr men som alltid är bra att lyssna på om och om igen, ibland får man en "aha-upplevelse" om ni förstår vad jag menar. Så denna dagen var rätt slapp, blev att göra lite stallsysslor, kolla träning, mera sysslor och kolla träning. Idag hade jag även min vaktdag, så stannade kvar till 17, eller ah jag slutade 40min tidigare bara för att jag var snabb som en ninja! Sopa golv och tvätta golv, tvätta häst, mocka och fodra. Ganska tråkiga saker men som behövs göras!

Nu sitter jag på rummet och taggar projektarbete med Madde! Adjöken!

Obs! Får ju inte lägga upp bilder från verksamheten... Men kolla så fin jag är! Kolla fina hästen som pussar mig på kinden! Haha, åh vad jag vill visa er hur det ser ut!


Gofika


Lunch

Egenmixad sallad, mumma!!


Workout 2013 #5

FAN VA KASST DET GÅR! Snitt 1 gång i veckan sedan de nya året... Vill ha bort den här jävla isen så att man kan springa ute igen! Hur skönt hade inte de vart?


Mycket sen sist..

Ojsan! Inget inlägg igår, lite konstigt för det hände en hel del. Fick prova på att köra en liten bit med favorit kunghästarna i Diplomatstaden. Har bara kört enbet innan på skolan och nu fick jag prov på att köra i par. Kände mig som världens nybörjare.. Men inte illa att för första gången köra förbi alla ambassadörers hus i Stockholm! Allt något att "skryta" med, men vem bryr sig mer än kanske min lärare i Samhäll? Haha! Igår blev det även bio -IGEN- men grabbarna grus från skolan. Vi kollade på Berättelsen om Pi i 3D i Kungens kurva. Efter det skulle vi käkat men ingen kände sig sugen efter lite popcorn och godis.

Idag har det inte hänt någonting. Fick åka med ett fyrspann idag. En som jobbar i stallet ska träna inför något uppdrag de ska ha fram igenom. Nu ligger jag i sängen och för första gången sen vi kom till Stockholm ska jag inte göra någonting...! Underbart!

Bjuder på en liten "favorit i repris"!


På "hemmaplan"

Godkväll!
Kom precis "hem". Vi ska strax käka och sen ska vi duscha. Har varit en lååååång dag, så är ganska trött nu. Imorgon får vi besök av ridläraren Charlotte, hon har redan hälsat på de andra som är i Stockholm så nu är det bara vi kvar. Vad har vi fått göra idag då? Vi har bland annat klippt Kayos klor, gått ut med Kayo, Maiko och Fifi, frontat och städat undan en massa. Yada yada, nu är det mat. Vi hörs!


Saknar...

Saknaden blev helt plötsligt större än störst när jag såg en bild på min ponnyskrutta. Hon som precis blivit bra när jag var tvungen att åka.. Tur att hon är i goda händer av dom bästa som hjälper mig att ta hand om henne dessa veckor, Emma och Bella. Får hoppas man i alla fall blir väl mottagen av "Lill-Hitler" när man kommer tillbaka till Götaland!

Imorgon kommer vår ridlärare på besök, ska bli trevligt och träffa "gammeltanten" igen och lyssna på hennes tokigheter. Sen är det bara två dagar kvar och då är det fredag med planer på att dra till klubben Ace! Lördag blir det också att dra ut någonstans. Söndag blir slappardag och sen är det bara fem dagar kvar tills nästa fredag och tågresan hem(!!!!).


Måndag

Hunnit med en massa på praktiken idag. Nu ska vi laga middag som vi ska ha med oss till praktiken imorgon. So long!


Snurra runt, runt

Bion -Ego- som jag och Marielle såg igår levde verkligen upp till mina förväntningar. Vill inte vara en spoiler men en sak var faktiskt rätt fjantig, de borde skrivit om lite granna dära kan jag tycka! Men det spelar ingen roll för filmen hade ett fint budskap och huvudpersonen var ju bara fööör snygg!

Annars då? Jo måndag igen, andra veckan på Hovstallet. Blivit så van vid allt så nu har man t.o.m svårt att komma på saker att göra ibland, haha! Saknar hemma och Strömma! Tänk att faktiskt få mocka en spånbox fullt med kiss, borsta och rida en sur ponny och få jobba och springa upp med alla hästarna till hagen.... Längtar som satan efter min älskade vardag! Det här är fasiken semester!!!

Göra nu då? Jo fixa till sig och dra ut på jakt efter balklänningar igen! Synes och höres!


Hey Simba


Uncover

Lyssna och njut gott folk!


"Återställaren"

Vi lever, tack gode gud! Sitter i Kista igen och tar det lugnt. Rätt bekvämt att åka hit då allt är på samma ställe inomhus, går snabbt och smidigt att ta sig hit samt att dom har bio. Så om en timma ska vi se filmen Ego, hoppas den lever upp till förväntningarna!


Pulkaåkning


Galen natt!

Igår drog vi till med en ordentlig utgång! Gick runt och försökte hitta något ställe på Sturplan, men icke. Vi drog till Kungsholmen och Tivoli! Ett trevligt ställe med mycket folk. Och två dansgolv hade dom bl.a körde de en as go remix med musiken till YMCA och texten till Fun's låt We are young. Jag och Marielle var där till stängningsdax och dansade hela natten! Äntligen har vi kunnat gå ut ihop utan att något jobb är i vägen. "Mange" bjöd rätt bra hela kvällen så idag mår vi som vi förtjänar.. Men skam den som ger sig, ut på stan igen!!

Måste även flika in att det var en tjej på Tivoli igår som satt i rullstol. Så modigt av henne att va där och dansa med sina vänner som var med henne hela kvällen. Inte alla som hade åkt dit och inte alla som hade följt med. Stark tjej och fina vänner!


Stockholm Stockholm stan i världen

Började som sagt dagen med att göra oss i ordning för att gå ut och kolla balklänningar. Jag hittade ingen speciell som jag fastnade för, men Marielle hittade en blå i den första butiken som satt som en smäck! Får se om hon köper den. Sammanlagt hann vi med två butiker, den tredje stängde innan vi kom fram. Och i den andra butiken var det en så jävla otrevlig snobbig kärring som var ägare. När hon frågade när vi skulle ha klänningarna -vilket är i april- så vände hennes humör direkt och hon slängde upp dörren till mitt provrum tre gånger och där står jag i bara underkläder hallå?!? Hon påpekade att jag hade för många klänningar i provrummet, trots att hon sa åt mig att hänga allt jag ville prova där. Hon sa åt oss att de inte är någon idé att vi ens kom dit, hon tog min galge så att jag fick hänga klänningen på en krok och då fick jag veta hur lätt jag kunde skadat hennes klänning, hon nästan skrek åt mig att jag inte fick fota när hon slängde upp dörren när jag inte ens höll i min mobil.. Jävla fittkärring rent ut sagt! Hade jag hittat min drömklänning där hade jag inte ens köpt den bara för att hon va sån bitterfitta..

Men men, nu är vi hemma och har shoppat loss ordentligt igen. Här kommer bilder från första veckan i Stockholms inköp!


Pizzabak

Godafton!
Vi har precis gjort pizzadeg, har en känsla av att det kommer bli väldigt gott. Vad har hänt idag då? Vi gick upp strax efter 10 och käka frukost. Efter frukosten la vi oss en stund igen och sov tills 13 eller något. Sen dess har vi gått ut med hundarna. Julia tog med sig Aska och joinade oss. När vi kom tillbaka så bestämde vi oss för att åka pulka så det gjorde vi i en timma eller två. Vi hörs snart igen!!


Klippning

Glömde säga att jag klippte håret igår! Blev bra men kort!!

Ska ut nu och prova balklänningar med Marielle. Hoppas håret växer och blir långt tills dess.


Slutet lugnt allting lugnt

Vi laddar batterierna och ser vad Stockholm går för imorgon! Mitt kära sällskap är inte lika fartfylld som mig tyvärr så det blev att slappa i vår lilla hovlya. Fick köpt en hel del grejer, kul att bränna lite på lönen om man säger så. Från Gina, Monki och Adidas följde det med saker hem. Lägger upp bilder imorgon!


Gladiatorerna

Nu är det fredagsmys, gladiatorerna står det på panelen. Vi höres!


Fredagkväll!

Slut på praktiken, tunnelbanan mot Kista, Thaimat! Kommer bli en fartfylld helg har jag en känsla av! Men nu ska jag shoppa, adjöken!


Söta lilla Fifi

Ja hon är faktiskt en pudel.


Lunch!!

Kyckling o broccolipaj! Kan vara det godaste, fast vid närmare eftertanke så finns det godare saker! Så gött att det är fredag idag, gladiatorerna ikväll med. Längtar!!


Daglig motionskörning

Varje dag 08.00 spänner vi för hästarna vid vagnen för att göra sitt dagliga motionspass. Eller ah, ibland rids dom och på helgerna går dom oftast i skrittmaskin, men ändå! Kallt som satan och idag körde vi en lite mindre erfaren häst. Det gick bra ändå för han hade en gammal veteran bredvid sig, var "bara" en spårvagn som var lite läskig när den kom upp precis bredvid.

Seriöst så grymt snälla och duktiga hästar! Bjuder på bilder från dagens lilla tur på Djurgården.


Dålig update

Godmorgon!
Var lite taskig update från mitt håll igår. Hade sina anledningar.. Men idag är det en ny dag full med nya möjligheter! Sitter just nu på bussen in till praktiken, det tar cirka en halvtimma dit. Vi köpte varsitt månadskort i måndags, 360 kostade det o det är jävligt billigt om man jämför med Göteborg. Yada yada. I förrgår så kom en av Kayos valpar till Per, lilla Akira. Hennes syster fick dem tyvärr ta bort förra året pga en sak. Kayo fick ju tyvärr bara 2 valpisar, men inte ska man hänga läpp för det. Akira ska iaf vara hos Per några dagar på kollo, så det ska bli kul! Nu ska jag fokusera på vägen, annars blir jag åksjuk. Cheers!!

Bjuder på en bild på lilla Akira, snart 8 månader. :)


Bjuder på en bild!

Även fast jag inte får så bjuder jag på en bild! Den är tagen i allmänheten så jag anser att jag borde få lägga upp den. Är inte ens speciellt bra men ändå.

Idag var det ju korters som gällde. På bilden ser ni fyrspannet med hästarna Atlas, Ebbe, Per och Ajax. De har en urläcker vagn, typ askungenstuk, och så har dom selar med dekorer av guld. Vi åkte med kortersen i en bil bakom, sedan kollade vi tillsammans med en hel del annat folk som stod och kolla och tog kort. När de åkt i väg första vändan av tre till kungaslottet så gick vi tillbaka till stallet.

Hade min "vaktdag" idag så jobbade till 17.00. Inte hemskt men inte superkul heller! Hade en sopkvast eller mopp i handen största delen av tiden. Städarn Harris till tjänst!


Glad och fet

Idag fick vi se välbekanta ansikten, Jonas och Johan från skolan kom med sin sketna bil och hämtade oss i stan! Vi åkte vidare mot Kista galleria och käkade. Vi strosade runt och hittade en 5D bio som vi självklart var tvungna att boka in oss på. Vi såg en film med fart och fläkt, rök och konstiga lukter, guppande stolar satt vi i och blev piskade av gräs på benen och fick vatten i ansiktet. Filmen som var 8min lång handlade om en kille som blev jagad och körde motorcykel. Rätt fräckt faktiskt! Efter det köpte vi varsin efterrätt, snacka lite och sen blev det att åka hem. Riktigt skönt att se folk man känner och kan landa lite i den här storstadsyran. Batterierna blev laddade igen och nu taggar vi nya uppdrag! Bland annat Nelly pop-up store!


Promenix


Lunch

Hallihallå!!
Sitter i skrivande stund och äter lunch. Gårdagens middag - köttfärssås och spagetti, väldigt gott. Kom nyss en försäljare hit, visade sig att han också kom från Göteborg. Mikk förklara vad hon bodde o sen kollade han på mig lite sneaky och sa Kungsbacka från ingenstans HAHA.. Ja svarade jag o han sa lite stöddigt "syns på dig" och sen sa han att han skoja, lite weird haha.. Jaja, ska dricka lite kaffe nu och sen ska vi fortsätta pula. Ha de G!


Sååå sant!


Jobbar & står i

Godmorgon gott folk! Eller ja god förmiddag rättare sagt. Skulle lagt upp ett inlägg innan men det funkade inte. Ska göra ett mer utförligt inlägg sen om jag orkar, annars imorgon kanske. Bjuder på några bilder i alla fall.


Godmorgon!

6.30 börjar jag? Kul va när klockan ringer 5.30! Vi går och lägger oss 21/22 för att orka med dagen, spelar ju ändå inte så stor roll när vi inte har TV. Idag blir det antingen ut och träffa J&J eller gå på stan med Madde. Måste få lite plugg gjort och eventuellt träna. Men hur fan ska man kunna träna här på stengolv? Ut och springa är lika med döden då de är förbannat halt och alldeles för kallt... Aja, måste kila, praktiken väntar!


Glassisar

Godkväll!
Sitter i skrivande stund o käkar B&J, äckligt gott. Ska nog lägga oss snart, vi går ju upp ganska tidigt trots att vi börjar vid 10. Bussjäveln går så dåligt. Jaja, hörs imon!!


Maiko & Kayo


What's up

Idag har varit chill. Efter praktiken låg jag och värmde mig i sängen och råkade somna en timma eller så. Hade planer på att utforska Stockholm mer för mig själv när Madde jobbade heldag, men så blev det icke! Har inte gjort ett dugg, delade mitt internet på mobilen till datorn och glodde på tv4play, haha vilket liv! Men imorgon ska vi förhoppningsvis möta upp två små "bönder" i storstaden och vandra runt. De har praktik på en går 2mil utanför Stockholm så de måste ju åka hit någon dag och checka läget liksom!

Nä nu är jag trött på detta slöande.. Nu drar jag med mig Madde till snobbiga Östermalmstorget i mjukisbyxor! Vare sig hon vill eller inte!


Hundrastning

Efter lunchen fick vi gå en liten prommis med vovvarna. Kayo på bild :)


Lunch!

Kebabtallrik med stark sås, mums!


Övning vid kungahuset

Idag har vi tränat inför en korters, några ambassadörer ska hälsa på på torsdag och ska köras snyggt och prydlig upp till kungaslottet. För er som inte vet (vilket jag inte heller visste förens idag) så består en korters av två ryttare till häst, sen ett fyrspann, och sen två vagnar som körs i par. På torsdag kommer det även vara två ryttare baktill som rider och spelar trumpet. Väl inne på slottet kommer det även vara en större orkester.

Visst låter det pampigt?! Men så pampigt kändes det inte när man åkte med i vagnen och frös.. Vardagen kom ikapp en helt när man till lunch käkade makaroner och köttbullar för andra dagen i rad..

 


Little Simba

Fina lilla Simba.


Framme

Skrev nyss ett långt jävla inlägg o allt försvann. Skriver kanske om det imorgon för orkar fan inte göra det nu. Per har fixat wifi, så nu jävlar. Vi hörs imon eller något. Ha de G


Huvudstadsdjungel

Efter att ha släppt in och ut hästar i hagar samt skrittmaskin, borstat hästar, gjort täckesbyten, fixat med hösilage, sprutat en häst och badat den söta hästen Per så var jag klar för dagen! Mycket eget ansvar ska ni veta. När jag hjälpt Madde med hennes sista sysslor så sprang vi upp till rummet och bytte om och drog ut i huvudstaden! NK, Stureplan och alla andra ställena vi sprang runt på, herregud jag tappar bort mig. Vi hittade inte ens nått vettigt att äta, hallå liksom, finns hur mycket som helst men vart är allt?! Aja, vi har många dagar på oss och vi har blivit tipsade om en nattklubb vi ska till i helgen, alltid något!


Hey hoe, let's go!

Nu åker vi mot Stockholm!!


Dag 1

Halv sju började dagen och både jag och Marielle var utvilade och taggade inför första riktiga praktikdagen. Började med att borsta av två hästar var, göra täckesbyten osv. De har nämligen tre speciella täcken vid olika tillfällen. Jag fick åka ut i vagnen första motionspasset. Hästarna Ajax och Per drog den vagnen jag åkte med i. För att åka med skulle man ha en stor beigefärgad rock och sitta på en pälspläd och ha en blå filt runt om sig som en kjol. Vi åkte cirka 1h runt Djurgården och jag fick en kind of personlig guiding och fick svar på massa frågor. Annars under dagen har jag mest kämpat med att gräva fram mina kunskaper om selning sen körningen på skolan. Även fast jag inte är den bästa på det här med körning så har personalen förståelse med det och är supertrevliga!!

Detta blev ett litet lunchinlägg, ska ut och jobba 2h till!


Checkat in!

Nu är vi här!!! 16.30 anlände vi på Stockholm C. Vi valde att gå till Hovstallet istället för att ta en buss. Det gick rätt fort -cirkus 1,5km- men tungt som satan var det! Bära på all packning och försöka leta oss fram i huvudstaden var ingen lätt match. Väl framme möttes vi upp av en stallansvarig som öppnade porten för oss och visade oss vårt rum som så fint heter "Stallrummet". Stenväggar och golv med ett musikrum -används för övning vid parader osv- är vår granne.

Direkt när vi släpat upp vår packning för trappan så drog vi till Östermalmtorg för att handla. Hade inte haft några tankar alls på att jag ska laga mat till mig själv i tre veckor så fick lite halvpanik om vad jag skulle käka. Blev makaroner och köttbullar till slut i alla fall och lite bröd, yoghurt, nudlar och så. Pentryt som vi delar med musikrummet -kan man säga- har inte så mycket att erbjuda, en kokplatta och en liten kyl kanske inte är så mycket att hurra för. Ingen TV eller internetuppkoppling finns det heller om jag förstått rätt så från och med nu blir min iPhone mitt ALLT.

Utslagna ligger vi nu i våra as goa sängar och väntar in morgondagen. 06.30 ska vi infinna oss i stallet, får se vad det blir för äventyr!


Longering

Godkväll på er!
Har precis käkat o fixat klart stallet. Emma kom hit vid 15 ungefär, vi satt och snacka lite och sen drog vi oss ut till stallet. Broddade Pålle och sen fick Emma hoppa upp. Jag longerade medan hon satt på, Pålle trampade på fint idag. Framsteg från gårdagen då det gick lite segt. Red i cirkus 45 min. Kan ev skriva lite mer om det senare för ska äta dessert nu och sen packa. Latero!!

Snart framme

Nu har vi sovit, pratat, druckit lite cola och lyssnat på go musik. När jag vaknade och tittade ut genom fönstret fick jag fan en chock. Utanför ser jag ett vinterland med flera decimeter snö! Har nog inte sätt så mycket snö på länge. Otroligt vackert må jag säga.

Börjar i stundens hetta med 1 timma kvar och fundera på om man ska ta sig en promenad till hovstallet eller om man ska ta en buss...! Fick ju faktiskt bussbiljetter, men man kanske borde spara dom, hmm..

Ska bli kul och se hur lägenheten ser ut som vi ska bo i, om det är prinsessängar osv haha. Den som lever får se.


Spårar ur


Söndag

Goddag!
Kom precis hem. Har varit hemma hos några bekanta. Pappa o jag tog med oss Bruce. Mycket roligare att köra när han är med! Jag o Kerstin gick en runda medan pappa och Orvar höll på med deras vatten. Mycket dofter och nya spår, bra för hjärnan när det gäller Bruce. Med tanke på att Edna löper så får dem inte vara tillsammans nu. Så det är skönt för honom att komma iväg lite. Annars då? I skrivande stund väntar jag på att Emma ska komma hit. Får se vad vi hittar på. Sen ska jag försöka ta mig an uteboxen och stallet, samt även packa. Gud, hatar att packa.. Vet aldrig vad man ska packa ner, eller hur mycket man ska ta med.. Jaja det är ett senare problem. Ska ta något att äta nu, vi hörs sen!


Här kommer vi!

Två feta resväskor och två fullproppade bags. Nu sitter vi på tåget mot Stockholm C och kommer troligtvis ha att prata om hela vägen, så det är när två små tjejor snackar boys hihi!

Kommer uppdatera så mycket jag kan från praktiken för er som är intresserade och veta. Tror fortfarande att det kommer att vara fotoförbud. I alla fall vet jag säkert att mobiltelefon inte får följa med in i stallarna på arbetstid.

Mer inlägg blir det under resans gång! På återseende, välkommen åter och så vidare!


Source code

Hallihallå!
Kollade nyss klart på Source code med mamma o pappa. Frös så mycket så fick ta en lång varm dusch. Nu ligger jag i sängen o ska strax sova. Ska upp tidigt imon o åka iväg en sväng med pappa sen kommer förhoppningsvis Emma hit :) eftermiddagen kommer gå åt till att packa. Godnatt på er!


Svinkallt

Dagen började segt. Med endast 4 timmars sömn klev jag upp ur sängen och gjorde mig i ordning för jobb. Körde hem en vän som sovit över och sedan mot skolan. Blåmärken på höfterna och köldskador på händerna slutade eftermiddagen med.. Hem och packa för Stockholm, inte ens färdig, känns lagomt bra..! Blir morgondagens problem för nu ska jag chilla framför tv4play. Ha det!


-12,4

Tänkte att det var ovanligt kallt när jag red, inte så konstigt såg jag sen när jag kom in såg jag att termometern visade -12,4 sjukt kallt ju.. Longerade först 10 min, sen tröttnade Pålle. Så hoppade upp och red 25 min istället. Han jobbade på bra o hade mycket överskottsenergi. Sånt som blir, han har ju stått sen söndag. Linnea skulle kommit i veckan men hon har tyvärr blivit sjuk. Får hoppas att det blir bättre nästa vecka. Nu ska jag värma mig, hörs sen!!


Hamilton 2

Nyss kikat på Hamilton 2 & gladiatorerna. Satan så bra. Filmen var över mina förväntningar! Ett av de bästa köpen på länge. Jag stod även för maten & efterrätten idag. Wrap & citronformage. En riktigt mysig familjekväll! Nu sitter jag med mamma, pappa o Maja och kollar CSI NY. Imorgon får jag se vad jag hittar på, vill sova ut men så blir det nog inte. Hörs mer då, puss & godnatt. :)


Still blogging!!

Dålig update kanske! Vad har hänt sen sist? Jo jag har tränat --> workout 2013 #4, vet att det inte blivit så mycket träning men det är sånt som händer när schemat är fullspäckat.

En tjej på skolan red Cassandra i onsdags och torsdags. Hon ska ha rida henne åt mig när jag är borta och först var jag orolig, men när hon ridit så kändes det grymt bra. Duktigare tjej som kan rida min galna häst är nog svår att hitta!!:) Vad har hänt mer, hmm.. Har sovit en del och planerat inför Stockholm, har vart en stressig process allt detta och nu äntligen börjar allt släppa och man kan slappna av.

Idag på ridlektionen red jag Bohun, Cassandra fick vila idag. Vi hoppade studs och en serie med ett galoppsprång från räcke till stigsprång. Bohun som har lite dåligt självförtroende och kan vara världens mes i hoppningen pusha jag över hindrena i framridningen och till sist tyckte han det var riktigt kul! Han tagga så fort han förstod att det var hoppning på gång och jag fick knappt stopp på honom, haha livsglädje! Nu har jag varit hemma ett tag, duschat osv för att kolla en och annan film med en god vän. Får hoppas att det inte blir allt för sent då jag ska upp och jobba imorgon! Vi hörs folks!


Breaking news!!

Idol kommer tillbaka! Vad ska man säga? Blev så glad när jag hörde detta o ville dela med mig. :)


Fårisar

Massa fårisar som fått lamm nu med, massa små ullbollar hihi :D


Brevet är kommet

Igår åkte jag hem för att hämta ett brev, brevet var från självaste H.M Konungenshovstall! (Hans majestät)

Vi fick information om boendet och hovstallet, även bussbiljetter inom Stockholm och en karta, haha! Är riktigt nära nu, på söndag åker jag!!


1 day left

Imorgon lämnar jag skolan och beger mig hemåt. På måndag 15:35 går tåget från Göteborg till Södertälje närmare bestämt Stockholm och praktik i 3 veckor. LÄNGTAR!! Nu ska jag ta en smoke & sen funderar jag på att lägga mig. Mår inte så bra just nu, hoppas det är bättre imon. Ha en fin kväll bloggisar :)


HovslagarN

Suttit och lyssnat på försäkringskassan, arbetsförmedlingen och kommunal innan lunch. Efter lunch fick jag en ny blodig hov att tappsko, tjoho va min rygg fick stryk!


112


PROJEKT!!

Har jobbat med vårat projekt typ hela kvällen. Ska sova nu tänkte jag, skapligt trött. Hörs imorgon, pigga & glada för föreläsning 3 timmar. Yey!

Rolig bild :)


Ojoj..

Blev inget inlägg igår.. Jag gymmade med Mikko och sen med Camilla --> workout 2013 #3. Gjorde i ordning allt åt hästen, fodrade, duschade och åkte hem. Ville sova hemma och dessutom skulle jag få lite filmsällskap så hade extra bråttom! Vi kollade på "Flipped" och pratade igenom hela filmen. Dimpade ner i sängen vid 2/3, haha...

Idag har jag ridit, ridit och ridit!!! Fick i uppgift att rida tre hästar var efter lunch. Kasanova, Ådi och Cassandra blev mina små offer! Det gick galant, hoppade några språng med K&Å och red dressyr på C. Dock tar kylan kål på en och så fort man hunnit varva ner började man frysa, så vid sista hästen -Cassandra- var jag stel som en pinne och ville inte mer, men jag härdade ut och fick tillbaka värmen.

Nu blir det att åka iväg och äta med Madde, Jennifer och Fredric. 


Le gym

Hallihallå!
Drog med Kimberlie & Jukko till gymmet. Cyklade en kvart och körde lite easyline & situps. Kunde ha presterat bättre, men måste erkänna att det var ett tag sedan som jag gymmade sist. Det kändes. Nu tänkte jag fixa med lite saker o sen gå och lägga mig. Vi hörs imorgon! Godnatt :)


Tappsko

Döda hästben, luktar illa, lite blod, kan ingenting... Så kul var det här! Första gången är inte lätt men jag känner mig nästan svimfärdig.. Allt går in genom det ena örat och ut i det andra, tjoho!


The final countdown

Nedräkningen har börjat!


Bästa låten just nu

Lyssna och njut, riktigt bra.


Mina älskade

Mina fina kissar!


Vinterbilder

 
Vad gör jag på min lediga dag? Jo jag åker till skolan och rider! Borde stannat hemma och lagt krut på att plugga men så blev det inte. Ridpasset gick inte ens speciellt bra.. Eller det är väl bra för att hon har stått i 1 månad men Cassandra ville bara springa och ville inte ta mina hjälper. Fick inget stöd alls utav henne utan huvudet var uppe i skyn och bakbenen var låångt där bak någonstans kändes det som.. Några få stunder gick det avslappnat och bra men sammarbetet var inte på topp helt enkelt. Men lite fina bilder blev det istället!
 


1 vecka kvar..

 
En vecka kvar sedan bär det av till Stockholm och tre veckors praktik på det Kungliga hovstallet! 
Kommer bli så himla kul då jag inte kan så mycket om körning alls, bara det lilla jag fått med mig från skolan. Vi kommer även få bo ovanpå hovstallets ridhus då jag och Marielle -som jag ska åka med- har fått ett bidrag som kommer betala vårat "exclusiva" boende..! ;) Kommer bli veckor fyllda med kunskap och arbetstiderna är 06.30-14.00 varav en dag går vi till 17.00, så vi kommer hinna med massor av trevligheter! Det enda "tråkiga" med praktiken är att vi tyvärr inte får fotografera och publicera offentligt vad jag har förstått.. 
 
Men så försök jag hitta någon bra film som visade lite från Hovstallet, så hittade jag den här, HAHA!
Mer info hittar ni på 
http://www.kungahuset.se/kungligaslotten/hovstallet.4.19ae4931022afdcff3800011619.html
 
 

Gårdagens ridpass.

Min tanke var att rida ut, slängde på massa reflexer och red iväg. Hann komma en liten bit nerför en backe och då märkte jag att det var snorhalt. Pålle har inga broddar (jag var överlycklig för cirkus 1 vecka sedan då jag trodde att det inte skulle komma någon mer snö eller att det skulle bli kallt igen) men fan vad fel man kan ha, haha. Vände i alla fall hem igen och red på ängen i 30 min. Pålle var ganska pigg och bångstyrig, ville inte riktigt göra det som jag ville. Men det är en ny dag idag, så hoppas att det går lite bättre idag. Helst så vill jag gå till paddocken och rida, men i och med att det är såpass kallt så har den säkert frusit.. Får kolla på det där, men denna veckan har sätt bra ut för Pålle lilla.

 

Vecka 1
Lördag: Promenad
Söndag: Paddock

Vecka 2
Måndag: Lätt skritt
Tisdag: Vila
Onsdag: Promenad
Torsdag: Lätt skritt
Fredag: Promenad
Lördag: Ridning
Söndag: Ridning

 

En kompis kommer komma hit några dagar i veckan och hjälpa mig med Pålle, så underbart! Så nu kan jag sätta igång och hålla igång honom utan problem. Kan faktiskt inte bli bättre :) i torsdags så åkte jag, Matti och Madde hem en sväng. Matti promenerade med Acke och jag skrittade lite lätt på Pålle. Dock så var det skitkallt, haha.. + att det var ganska mörkt.. Men det är bättre än ingenting! Hoppas att jag är lika motiverad framöver. Nu ska jag byta om, försöker skriva mer sen. Min älskade bror fyller btw 18 år idag, så stort grattis till honom ♥


Det bästa från 2012.


En fin vän, många minnen

 
Som rubriken lyder.. En väldigt fin vän med många minnen, därför blir det BILDBOMB!
 
Vi gick i ettan och lekte lite modeller med mitt stativ.
Random tur till Göteborg för att ta kort. En minnesvärd dag!
Marielle fyllde 17 år. Jag och Mikko målade henne så sött och åkte in till affären och köpte godis och liftade hem. Födelsedagsbarnet fick sitta i framsätet! ;)
Min & Maddes gemensamma födelsedagsfest.
Padda & Julmust
Maskeradhoppning, Barbie & Ken ♥
Lygnern.
Gymkhana, med Leo som vilar fint på de gröna ängarna..
Min lille stalledräng!!!
Ooops... Lite smygfoto...

FESTIVALSOMMAR 2013

 
Hade man tagit SOAD från Getaway och Korn från Metaltown och satt dom på Bråvalla, hade jag dött♥
Bättre festivalsommar än denna har jag aldrig skådat. NÅGON SOM VILL MED MIG?!

 
           
 

Händerna mot himlen

 
 
 
Kärlek varje gång den har spelas på radio♥
 

Lördagsjobb!

Idag har jag jobbat på skolan, förvånade..?

Hade problem att sova i natt och vaknade upp halv tre och hade så grymt ont i bröstet att jag fick krypa upp för trappan till köket för att få tag i tabletter för att få värken att gå över. Trodde nästan inte jag skulle orka jobba men tio minuter innan jag skulle åka vaknade jag med nya krafter och gav mig fan på att fixa hästarna idag. Det gjorde jag också förutom att jag tappade min iPhone... Med en klump i magen sprang jag runt och letade och letade, jobbade lite och fortsatte att leta. Fick hjälp av två tjejer på skolan och till sist kom mamma ut men då så klart hittade jag den, i en halmbox när jag mockade...... Blev så glad att jag nästan lipade, hahaha! Sjukt hur viktig en jävla mobil är egentligen?!

Efter jobbet släppte jag Cassandra i ridhuset och tvättade benen på henne. Kletig i pälsen av all brunst, ush och fy säger jag bara.. Men det är sånt som måste göras annars kan det börja fräta och det är rätt onödigt..

Nu sitter jag i soffan med Marielle som har åkt hit. Väntar på "pensionärsjävlar på semester" och "40 year old virgin" en lugn lördagskväll väntar i vanlig ordning! Men nästa vecka åker vi till STOCKHOLM!!! Då blir det shopping, alkohol, träning och lyxliv! Haha men först och främst praktik då... ;)


Musiktips!


Magic Mike

Världens bästa film.

Dansa med 3D!

Här har ni filmen från onsdagens idrottslektion, inga sura miner nu gott folk! :) Har speedat upp videon lite, enjoy!
 

ÄNTLIGEN!!

Mitt premium gick ut i veckan, så fick införskaffat nytt idag! Klarar mig verkligen inte utan. Kom för övrigt hem för en liten stund sedan, har hunnit packa ur bilen o donat med lite saker. I skrivande stund sitter jag o redigerar filmer i movie maker med Linnéa, hon har varit här idag och pillat med Pålle :) så nu har vi kommit en bit på vägen! Om filmerna funkar som de ska så kommer det upp senare, har fortfarande inte lyckats ladda upp julklappshoppningsfilmen än, bara för att det är något fel med videofyme när det kommer till längre filmer, sorgligt men sant! Hörs sen!!

Hallojoboy!

Hej! Igår hann jag med så jäkla mycket saker! Fick reda på resultat i svenska nationella, skriftligt VG muntligt MVG-. Rätt nöjd och efter det så fick jag för mig att börja plugga matte b igen, de ni! Sen plugg, käk och ridning. Skrittade ut en sväng med min lilla prinsessa med lite sällskap av C & D. Sen var tanken att äta middag och sedan tagga gymmet, så blev det inte! Några underbara brudar och kille frågade om jag ville följa med till Sticky fingers vilket genast ändrade mina planer. Sprit i massor resulterade en riktigt pangkväll och det var så jävla kul! Dimpade ner i sängen vid 2 och kämpade mig upp igen vid 7.. Härligt att börja morgonen med en promenad till ridhuset, ha sin första lektion i matte b och ha handledning för projektarbetet... FML! Någon ridning blev det inte ens på tal om, haha. Nu blir det Donken med bästvän Marielle! Ciao!


Förlåt!

Taskig update, jag vet. Men har lite filmer jag tänkte klippa ihop, samt bilder. Får se om jag hinner lägga upp det i helgen o om det funkar vill säga. Ska handla med mamma nu, skriver sen :)


Hoppla hästen!

Idag var Mikko med mig i stallet när jag red Cassandra. Gick super trots att hon är über brunstig och inte riden på 4 veckor. Hon såg också rätt glad ut efter passet och vädergudarna med eftersom regnet upphörde när vi gick ut ur ridhuset.

Senare blev det film "American Beauty" med Madde, Max och Markus. Nu är det snart sängdax! Chingeling badring!


...

Har ingen lust att blogga överhuvudtaget. Har kommit till en dålig fas som jag snart hoppas är över. Det enda positiva är att man ser vilka som verkligen finns där o ställer upp när man behöver det som mest.

Ta mig tillbaka,


Workout 2013 #2

Från och med nu ska mina träningsrubiker heta "workout 2013 #"för att ha koll på hur mycket jag tränat i år. Smart va?! Idag på specialidrotten blev det 50 min intensivt gymmande med Marielle och Jennifer. Vi hade en vikare för vår vikarie idag, haha hur dumt låter inte det? Nu är mina muskler rätt trötta men hästen väntar så inget slappande här fast att sängen ser ovanligt lockande ut.. Mocka, sen käka, sen rida! Adjö!


Tappsko plugg!

Idag har vi äntligen börjat med förberedande teori inför tappskokompitensen som ska avläggas. Har ju fått liite kläm på sånt där nu när Cassandra blev fastlåst när hon skoddes, så helt nytt var det inte. Men alla dessa verktyg var rena kinesiskan och glömde bort allt direkt, haha. Nästa vecka slår vi på döhovar, tveksamt om jag kommer palla det. Men får hoppas på det bästa! Adjö nu ska jag döö, i sängen en stund.


3 lektioner

Godmorgon!
Klockan ringde redan vid 06:15 idag. Vid 06:30 drog jag iväg med Kimberlie och gick en sväng! Blev nästan 1 timma, vilket kändes riktigt gött. Efter det hade vi idrott, läraren var sjuk så vi hade vår ena rektor. Dans blev det. Kan se om jag kan lägga upp en film sen för jag var inte med själv.. Har samhällskunskap nu, så måste koncentrera mig. Bara 3 lektioner idag. Vi hörs sen!!
Arkivbild.

Nybäddad säng

Hallihallå!
Har nyss duschat. Var i idrottshallen med Madde en stund o körde badminton. Har även hunnit bädda rent min säng o skickat in 2 arbeten. Bästa känslan är ju att somna i en nybäddad säng, det ska jag göra nu! Godnatt


To cool for school

Hallå mina vänner! Hur har min dag varit? Först försov jag mig, sömnproblem och lite för mycket sms på kvällskvisten kan ställa till det! Men fort som tusan åkte jag i Zukko till skolan, skulle släppa ut Cassandra och hagkompisen Grimm. Efter det packa jag ur bilen, gjorde ordning på rummet och fixa mig lite, sen hade jag hästkunskap. Pratade om praktiken och jag börjar bli nervös!! Hovstallet i Stockholm väntar om 12 dagar liksom! Jaja, sen lunch och sen ridning. Vi red ut och avslutade i ridhuset. Hade med Cassandra som är rääätt så brunstig... Heltokig i sin andra hagkompis som också var med på lektionen. Hon skrek och sparkade och var tokig så fort han kom nära, hahaha! Charmig men irriterande, bra jobbade hon iaf så helt "värdelös" var hon icke! Nu var hästen motioneras och självklart ska jag också svettas lite! Jag och Madde köttade i gymmet en hel timma. Crosstrainern stod för uppvärmningen sen blev det easy line för fulla muggar. En väl förtjänt dusch gjordes sen kan jag tala om! Nu ska jag över till maddepadde och gå upp till matsalen för lite kvällsfika.

Hoppas er dag har varit lika bra som min! Puss&kram prinsar och prinsessor!


Hjärta dig


Godnatt

 

 


!@#

 
 
Igår började jag och Madde med det oändligt långa brevet med frågor om buddismen som två idioter - Viktor och Klara skrivit, idag blev det banne mig klar!! Känner för att gå och dö och återfödas till en gosig katt..
 
Snacka om hundra idiotiska frågor om den här dumma religionen där allt handlar om lidande! Begäret att tillfredställa sina behov med att sova i bekväma sängar, slakta ett djur för att mätta sin hunger eller använda parfym är ytterst förbjudet för dom.. Gör man detta får man dålig karma för att man är självisk och kommer återfödas som ett djur, en hungrig människa eller ett ont väsen i helvetet.. Men buddisterna menar på att de är ingen idé att vilja ha det bra, eller äga något av ren bekvämlighet för att INGENTING varar för evigt. Lyckan du känner just nu kommer att gå över så de är ingen idé att vara lycklig. Allt är inbillning och där med LIDANDE!
 
Igår fick lite eld i röven när jag låg i soffan och kollade på TV och såg att min religionslärare hade skrivit på facebook att brevet ska vara besvarat inom 48 timmar. Hon påpekade tydligt att 7 små rara änglar i hela trean redan har gjort sin läxa och skickat in i god tid.. Ååh sicka små raringar, eller hur? Brevet blev ju som sagt klart nu så nu är jag väl också en liten "ängel" .... GODNATT!
 
PS: Undra om buddister ens får unna sig en milkshake? Egentligen, om jag skulle ge den till en munk så skulle han va tvungen att dricka den för att jag gav den till honom. För annars får han dålig karma och är självisk!!! Hihihihi
 

Hejdå lov..

Dagen började hemskt. Fick inte sovit något i natt så när klockan ringde 7 så var jag helt död. Men hästarna väntade så det var bara att gå upp och släppa ut dom. Sen dimpade jag direkt ner i sängen och sov 3 och en halvtimme till! Sen blev det gott snack och en uteritt med Diss och Camilla. Min lilla pålla tyckte det var riktigt skönt att komma ut och frustade nöjt hela vägen! Hon höll takten med de andra två stora hästarna och gjorde lite "omkörningar", så jävla söt är hon! När vi ridit klart blev jag själv i stallet, hade mockning och höpåsar m.m att göra åt Cassandra och två till hästar. Sen fastnade jag i sadelkammaren och grejade med ett träns och täcken och allt vet vad. Efter ett tag kom jag på att jag måste hinna städa övningslägenheten, äta och åka hem så jag inte missade Farmen. Tur var gjorde jag inte det och ligger nu i soffan helt utslagen. Har plugg att göra men har ingen energi alls.. Får se hur det blir med det! Nu ska jag försöka tagga skola och gå till sängs om någon timma.


Busy

Haft fullt upp hela dagen, as usual. Hunnit avverka ett jävla brev med, prima. Bara 2 saker kvar att göra. Linnea åkte nyss hem o nu står jag o fixar mat. Hörs imon!


Babybooom!

Once upon a time....


New in

Parfymer: Britney Spears, den ena är circus och den andra hidden fantasy. Ytterligare 2 till min samling!

Body mist: Victoria secret, amber romance. Luktar gudomligt!


Radio on!

 
En jobbdag avklarad. Hade på radion för en gång skull och så spelades den här gamla godingen upp.
Får se om de blir fler inlägg ikväll, har fullt upp med skolarbeten! Ett som promt ska vara inlämnat om 48 timmar skrev min lärare på facebook. Let's do this!
 
 

 

Uppe med tuppen

Godmorgon!
Gick upp för en liten stund sedan. Ska strax äta o sen bege mig ut i stallet och göra i ordning Pålle för att sedan dra till paddocken (berättar mer om den senare) nu måste jag klä på mig. Ciao!

Bild från sommaren :)


No internet!

 
Sitter i skolan övningslägenhet, en lägenhet som kortfattat egentligen är till för "sär" eleverna som har den för att förbereda sig på en flytt hemifrån efter studenten. Vi som har häst på skolan får bo här på helgerna, samt elever som jobbar och inte kan pendla. Internet här är jättedåligt så blir inte mycket uppdatering från min sida..
 
Igår när jag kom hit så tog det hus i helvete för min del. Den som hade bott här sist hade slarvat ordentligt med städningen, trots regler och information hur man ska lämna lägenheten efter användning. Det var dåligt damsugit, inga sopor tömda, dåligt diskat, hårstrån och matrester i handfat, kiss bajs och mens(?!) fläckar på ena toaletten och sist men inte minst INTE spolat på den andra toaletten. Så vidrigt, hur fan kan man ens ha det så hemma?! Visst mitt hem är väl inte felfritt, men fy fan rent ut sagt! Denna männsikan är av min vetskap i alla fall 18 år och bor på internat och kan tydligen inte ens klara av en uppgift som andra elever på "sär" får göra...? Skamligt.
 
Nog med tråkigheter, vad har hänt idag? Kände mig lite krasslig så bytte/gav bort lördagens jobb till Marielle. Har hand om privathästarna denna helgen också så föutom att jag inte kände mig helt kry så ville jag lägga all min tid på Cassandra tillsammans med mamma. För idag var det dax för det "slutliga provet" nämligen hoppa upp och rida. Metacamen har gått ur kroppen och skulle nu se om hältan är borta efter veterinärbesök, omskoning utan sidokappor med en gummisula. Började inne i ridhuset och skritten var felfri, traven var felfri och hon visade heller inget på böjt spår (!!!!!!) Gick ut och red på hårt underlag och det gick lika bra där! Så otroligt glad!!
 
Efter denna lilla "seger" hjälpte jag Marielle med resterande stallsysslor och sedan drog vi oss till Bollebygd för att köpa lite gott till vår pluggkväll. Julmust och vindruvor blev det för min del. Ska ju börja med nya året utan chips och godis har jag fått för mig, haha. Nu ska vi ut och kvällsfodra hästarna och sedan glo på Mamma Mia. Har inte sätt den förut så får hoppas på det bästa när man inte kan välja och vraka bland kanaler!
 
 

Promenix

Godkväll gott folk!
Har haft fullt upp idag. Vid 14 kom Michelle hit. Vi fixade stallet o tog in och borstade av hästarna. Begav oss ut på en liten promenix och fixade sen resterande grejer i stallet. Imon är tanken att rida, i paddock! Ska bli riktigt kul att se hur Pålle reagerar. Blir endast skritt med tanke på att vi håller på att komma igång lite lätt. Ska se om Michelle kan ta lite kort så kan jag visa :) nu vankas duschen, talk to ya later!


Varför tävlar inte jag?

 
En fråga som jag fått ganska många gånger är "hur högt har du tävlat, har du tävlat på den klubben, hoppning eller dressyr" osv osv.. Frågan har kommit upp bland de andra i klassen men speciellt när man börjar träna för en ny tränare. Det är en liten check på vad man kan, men bara för att man tävlat si och så mycket behöver det verkligen inte se bra ut och det behöver inte vara med någon stor framgång.
 
 
Tävlat har jag gjort i mina dagar, på klubbnivå och lokalnivå, men inte nu de senaste åren. På ridskolan var jag med i både dressyr och hopptävlingar på mina favorit ponnyer. Ett russ som heter Didrik och ett C-ponny sto som hette Madonna brukade jag ställa upp med i dressyren och mina skimmelkillar Baron och Chico (<-som jag sedan köpte) hoppade jag med. Några ynka rosetter knep jag allt, var bara 8-13 år och inte så duktig. 
 
När jag flyttade hit ner till Skene med min ponny Chico så var vi med på lite klubbtävlingar men började även lite smått att åka ut på lokaltävlingar. Han var en riktig läromästare men en seg och gammal sådan, så för det mesta gick det inte hela vägen. Vi tävlade dressyr LC:1 & LB:1 och hoppade LD (80cm). Jag var glad och lärde mig mycket men när vi märkte att han inte ville mer i hoppningen, när glädjen endast visade sig när vi hoppade 50-60cm, så bestämde vi oss för att köpa en ny häst.
 
Vi åkte till Skåne och köpte Cassandra, en maxad D-ponny som då var 9 år och tävlats i hoppning och dressyr. Hoppade som en GUD och det var det som avgjorde allt och vi köpte henne. Vi kom inte riktigt överens men envis som jag var så ville jag ut och tävla ändå! Hoppningen gick alltid bra så varför skulle det inte funka på borta plan?
 
När jag kom ut på tävlingarna blev jag varmt mottagen av andra som tävlade för samma klubb. Tidigare när jag hade Chico sa någon knappt hej, men nu när jag kom med min snygga trimmade ponny kunde de minsann göra en min ifrån sig. Jag blev rätt sur och bytte klubb direkt vid årsskiftet men tävlandet lades på hyllan till slut. På tävlingsbanan gick det inte bra och jag bestämde mig för att jobba på hemmaplan och träna tills jag och mitt lilla sto kom överens. Vi åkte istället ut på clear rounder någon enstaka gång och ibland för att träna i tävlingsmiljöer och tränade regelbundet för olika tränare i både hoppning och dressyr.
 
Men till sist kom jag till insikt att detta kanske inte är min grej. Visst jag är en riktig tävlingsmänniska men varför ska jag lägga pengar på det när jag kan lägga alla dessa pengar på att träna för instruktör? Jag behöver inte visa att jag är bäst ute på banan utan kan göra det för mig själv i manegen och sen så småningom om jag vill och har en häst som jag vill tävla med så kan jag åka ut och sopa banan och klättra i klasserna. 
 
Vissa håller med mig, andra inte. En dröm hade varit att få betalt för att rida andras hästar, inte stå och mocka som jag gör nu.. Så jag är glad för den utbildningen jag går, för där får jag gratis hjälp och jag utvecklas jättemycket. Så tävlandet, det kommer, eller så kommer det inte alls. Varje ridpass är en tävling, på gott och ont. Att ha sån hög press på sig som jag har kan göra en väldigt besivken och samtidigt väldigt glad.
 
De få bilderna jag har kvar....
 
Zulan, foderhäst, skulle börja tävla men hann inte så långt utan det blev någon enstaka dressyr CR.
 
Cassandra, lokaltävling LD+LC. Kanske inte den bästa bilden men den enda jag har kvar.
Chico, min lilla prins! Hela 25 år är han nu.

Annoying

Blir så less på vissa människor. Det finns så gott av falska sådana. Må karma ta er.

Nu ska jag sova, Godnatt.


Möblerat om

Mamma har möblerat om lite i sadelkammaren, blev riktigt bra :) här har ni lite bilder!


Födelsedagsfirande

Godkväll!
Som rubriken lyder så har vi födelsedagsfirande här hemma. Pappa fyller 49, ett år kvar tills 50. Vi har precis käkat, tacos stod det på menyn. Riktigt gott! En god efterrätt väntar.. Ska göra stallet emellan, har gjort en sak idag som jag skjutit på jättelänge! Men berättar inget fören jag har ett beslut. :) latero!


Gladiatorerna

 
Snart bär det av till skolan för att bosätta sig inför helgens jobb. Vad passar då bättre än att mysa upp sig i soffan och titta på lite snyggingar, ikväll mina kära brudar börjar gladiatorerna!! Kommer bli ett program jag antagligen kommer följa framöver då fredagkvällarna varannan vecka brukar inte bli så fullspäckade med tanke på att jag jobbar. Så nu byter jag ut fredagsmyset med ögongodis!
Prime, 95kg muskler... Säger bara whaa!
 
 

365 saker att göra

 
Har du tråkigt? Är du med en vän eller är ni ett helt gäng som bara inte kommer på något att göra?
 
Gå in på http://www.365saker.se/ , där kan man filtrera idéer och förslag på vad man kan göra. Om du är själv, om du vill vara inomhus eller utomhus eller om aktiviteten ni ska göra ska kosta något eller helt enkelt vara gratis.
 
Alla möjliga konstiga förslag kan dyka upp som tex "lär dig föda barn", "bygg en koja" , "färgsätt med tyg" , "äta utan att se" YOU NAME IT! Finns massa sjuka och roliga saker att göra. 
 
Så gå in på sidan, garanterar att Ni hittar något som passar! Finns även att ladda ner som app!!
 
 

Sista lediga dagen

Idag skulle jag åkt till Göteborg och provat balklänningar. Blev dock inte så.. Mådde kasst när jag vaknade imorse så det blev att avboka. Blir att vila upp sig och packa för att sedan åka till stallet. Har hand om privathästarna fredag kväll till måndag kväll, samt jobb på söndag. Börjar bli lite mycket så valde att byta bort min lördag.. Att gå häst som inriktning på gymnasiet, ha en egen häst på skolan och jobba med hästarna på skolan får vardagen att kännas lite trist ibland. Men men, ikväll invaderar jag och Marielle övningslägenheten och hon ska försöka få mig att plugga -önskar henne lycka till-


New in

Hallihallå!
Har varit lite överallt idag, har kört nästan hela tiden så har inte kunnat uppdatera. Jag och mamma åkte hemifrån imorse vid 11, åkte till Coop och handlade mat samt lite presenter. Sen begav vi oss mot Lerum, väl där köpte jag skor på skohuset och sen åkte vi till tandläkaren. Fick köra från Lerum och hem, vilket betyder att jag fick köra i rusningen och mitt i stan. Det är grejer det, folk svänger från höger och vänster, blinkar inte, svänger in framför osv. Haha kaos! Men jaja det gick ju bra i alla fall och det är huvudsaken. I Kungsbacka så var vi en snabbis på Börjes och fick köpt en del nödvändigheter bland annat en klicker som jag har varit på jakt efter länge! Sen drog vi oss mot Freeport och plantagen, köpte lite grejer där och slutligen nådde vi Mc. Mat har aldrig varit så gott! Vi kom hem strax efter 20:45 och då stack jag ut till stallet direkt och fixade det och tog in hästarna, nu har jag varit inne en stund och grejat med lite saker. Borde egentligen plugga men jag orkar inte, fick gjort min bokrecension igår så det är ju bra i alla fall. Nu ska jag äta en macka och dricka oboy, hörs kanske sen!
Rosa Tretornstövlar, köpta på plantagen faktiskt.
Innetofflor, asmysiga! Köpta på skohuset.
Palladium, som jag längtat efter dessa skor. Ganska dyra men så värt pengarna. 825 :- på skohuset!
Nya idrottsskor, också från skohuset av märket Bagheera.
Adidaströja, från Adidasbutiken på Freeport.
Klicker, från Börjes.
Och slutligen ett applekort!
 
Presenterna kan jag inte ta kort på med tanke på att jag inte vet om de personerna läser vår blogg. Men är i alla fall jättenöjd med dessa köp, det behövdes!

En apa som liknar dig

Godkväll. Idag blev det att prova balklänningar på riktigt! Provade ett dussin om inte ännu mer och fastnade för tre, sedan två och nu vet jag inte alls. Tur att man har lite tid kvar att bestämma sig.. Jag provade några klänningar i liknande modell som den jag visade i gårdagens inlägg. Helt otroligt fin men vill man sticka ut så mycket? Hittade en annan åt de mer simpla hållet, en mörkrosa som satt som en smäck, men vill jag va en i mängden? Så svårt detta! Dock lägger jag inte ut bilderna som jag tog i provrummet på bloggen, detta ska bli en hemlighet in i det sista.

Vad har jag mer gjort idag? Jo kört bil, ätit en god middag med mamma och kollat TV. Behöver verkligen tid för mig själv efter allt jobb. Men imorgon så blir det en tripp till Göteborg för mer provande av balklänningar med Madde. Wish me luck!


Go hard or go home.


Heartbroken?

 
På tal om ledsna själar.. Den här låten dök upp i mitt huvud, spelades nyligen upp på en film på TV. Lite fint tema med Pretty Woman och allt. Så gråt en skvätt!
 

Till alla ledsna själar

Här har ni en spellista med deppmusik, snällt va? Lite peppande samtidigt som man blir ännu mer ledsen haha. Det är okej att gråta och det är skönt att få ut det, håller ni inte med? Det är inte många låtar, men den fylls på flitigt allt eftersom!
Klicka på bilden så kommer ni till listan!
 

Sjukling

Hallihallå!
Blev döv under gårdagen. Vet inte om det är en öroninflamation eller något, men hör inget i alla fall. Somnade vid 7 imorse o vaknade vid 16, bra där Michaela!! Du som skulle göra massor idag.. Jaja. Blev nyss klar med stallet, sån frihet att bara i lugn o ro mocka, packa hö osv. Cosy! Nu ska jag strax äta o sen ska jag plugga jävel. Fan så tråkigt men ack så värt. Vi höres!

Förlåt Jukko, KOLLA BORT!!
Lilla snorre har växt lite, mysig är han allt!!


125 dagar..

 
...kvar till studenten!!  Så fick en spontan tanke att åka och spana in lite balklänningar. Jag vet vad jag vill ha, men frågan är hur det ser ut när klänningen väl sitter på. Jag och mamma åkte till Splendor i Borås för att prova och eventuellt kanske redan köpa en klänning. När vi kom fram visade det sig att de varit stängt över nyår och öppnar igen imorgon... Sån himla otur!! Men det blev lite fönstershopping istället och när jag kom hem satte jag mig och kollade på hemsidor som de köper in sina varor från. Hittade direkt min lilla prinsessklänning jag vill ha, dock inte i rätt färg. Men man vet som sagt inte vad man kommer passa i. 
 
Annars idag har deti nte hänt något speciellt. En tripp till Borås som sagt och har ätit hemmagjorda hamburgare! Ska försöka mig på lite plugg eller så skjuter jag upp det ytterligare en dag.. Att skriva ett arbete om buddismen och ett om realismens författare låter verkligen lockande just nu..
 

Mikkos årskrönika

Januari/Februari/Mars.

Dessa kalla månader kändes som en evighet. Pappa fyllde 48 i början av året och min kära bror 17. Jag var ganska laddad på skola efter lovet, men det avtog ganska snart. Januari var en väldigt kall och grå månad.

I februari fyllde älskade Jukko 18 år, på alla hjärtans dag. Jag, Jukko och Emma förade hemma hos mig. Sen drog vi oss in till stan, närmare bestämt Berså där vi mötte upp Matilda. Vi drack en hel del och dansade som as. En kväll värd att minnas & äntligen är min partner in crime 18 ååååååår!

 

I mars blev det en del krogbesök. Ett tillfälle är verkligen värt att nämna. Jag, Jukko, Emma, Matilda, Sara och Marielle beställde biljetter till Den svenska björnstammen som spelade på Trägårn. Den 9 mars inträffade detta närmare bestämt. Vår vikarie i idrott då (Albin) var också med, värt att nämnas! Spelningen var ganska kort , lite trist men men. Vi drog vidare till Berså och dansade & fyllde på med mera sprit. Fy satan, minns så väl att det blev liiiiite för mycket av det goda den kvällen. Matilda sov hos mig och dagen därpå slappade vi jävel.

  

Hade även praktik 3 veckor på lantmännen i Fjärås i mars. Fick ett väldigt bra omdöme och jobbar där ibland på lördagar. Det bästa omdömet man kan få när det gäller praktik är ju ett jobb, himla kul!

April/Maj.

Jag började tappa motivationen i skolan under april. Allting kändes så långt bort. Men med bra vänner och familj runt sig så hittade jag tillbaka igen. Tack för att ni står ut med mig.

Jag kom till insikt med att ”Be om ursäkt betyder inte alltid att du har fel. Det betyder bara att du värdesätter dina relationer mer än ditt ego”. Något som speglar mig väldigt bra. Jag hatar konflikter, det går inte alltid att undgå dem men man ska välja sina strider väl. Jag har växt väldigt mycket i mig själv under hela året och det har jag bland annat Jukko att tacka för. Jag låter ingen trampa på mig och skit ska ha skit tillbaks.

  

Juni/Juli.

Den 2 juni bar det av mot Stockholm och 4 veckors praktik. Jag hade praktik hos vår uppfödare (vi har köpt nästan alla våra vargar där). Praktiken var väldigt lyckad och jag kände mig verkligen välkommen och som en i familjen. Vilket var tur med tanke på att jag var där i en månad. Det hände inte så mycket mer i juni mer än praktiken faktiskt. Men knep ett MVG i företagande, känslan var obeskrivlig med tanke på hur mycket  jobb jag och Jennifer hade lagt ner på vårt UF-företag.

   

Den 13 juli startade vi får blogg, namnet blev bobonized. Trodde aldrig att vi skulle skriva så mycket som vi gjort/gör. Vi har våra svackor, men vi brukar alltid ge varandra inspiration och motivation till att fortsätta. Det är mycket enklare att driva en blogg med någon än att göra det själv, man hjälps liksom åt med allting och det är väldigt skönt.

  

I slutet av juli stack vi upp till Nyköping och var där i 4 dagar, under vår visit så åkte vi även och hälsade på hos Per (där jag hade praktiken). Alla valpar hade blivit jättestora och veterinären var där för att göra en sista kontroll innan valparna skulle få åka till sina nya hem. Vi fick hjälpa till lite med det, vi käkade även där och sen tog vi tåget tillbaka till Nyköping.

   

Förlorade även vår älskade Nisse i Juni, något som har satt djupa sår trots att vi inte har sett någon kropp. Drömmer fortfarande om att jag hittar dig gubben, saknar dig så.

Annars hände det inte så mycket i juli, var mest jobb hemma och umgicks en del med vänner.

Augusti/September.

I Augusti började skolan igen, även en massa nya kurser startade. Bland annat Hund B, som har varit väldigt givande. Jag har alltid haft ett hundintresse, men under kursens gång så växte det otroligt mycket. Jag hade med mig Edna i 2 veckor, vi hade egentligen 3 men det hände en del saker så det blev bara 2. Berättar under punkten oktober. Intresset har inte avtagit någonting utan det växter för varje dag som går. Edna och jag har utvecklats väldigt mycket tillsammans och det är jag verkligen jätteglad för. Vi tränar under helgerna och det går framåt. Något som jag är lite ledsen över är att jag tappat ganska mycket av mitt hästintresse, min stackars Pålle får inte lika mycket uppmärksamhet men det är något som jag ska jobba med! + en del utgångar.

 
 

Under Januari-Juni så stärkes många band, främst med vänner. Vissa har kommit närmare än andra, men jag är så glad att jag har er. Alla mina fina vänner, ni är guldvärda!

Oktober/November/December.

Oktober började otroligt bra! Den 5 fyllde jag 20, som jag väntat på den dagen. Jag hade tjejmiddag med Jukko, Madde, Matti, Kimberlie & Mikk. Oförglömlig kväll, hade jättetrevligt! Måste även tacka min fina mamma som gjorde mat & dessert till oss. Love u!

  

Den 8 oktober kom dagen som jag inte hade räknat med. Jag blev väckt på morgonen av pappa som berättar att mamma har blivit inkörd till sjukhuset i en ambulans. Det var som en Deja vu (kanske kan berätta om det en annan gång). Mamma hade fått en hjärtinfarkt och fick ligga inne på sjukhuset några dagar. Denna veckan skulle jag haft Edna med i skolan, men jag pallade inte. Ville inte ens tänka på skolan, utan jag värdesätter mamma så MYCKET mer. Hon är viktigare, familjen går före allt.

 

Med tanke på det som hände så blev det en oerhört lugn månad. Mamma blev sjukskriven och helgerna tillbringade jag hemma. November var också en ganska lugn månad. Satsade en del på träningen, men det avtog en del. Vi fick hem vår älskade Bruce, han blev omplacerad till oss. Han har verkligen satt spår och man märker att han mår mycket bättre.

  

December har gått hur fort som helst, helt sjukt faktiskt. Har hunnit med jättemycket saker. Hundra skolarbeten/redovisningar och fan allt som ni kan tänka er.  Har umgåtts väldigt mycket med vänner från förr (om man nu kan säga så) återupptagit kontakten helt enkelt. Så skönt med vänner som man inte behöver prata med varje dag för sen när man väl ses så är allt som det alltid har varit. Julhandlade en hel del. Bland annat ett tillfälle med Jukko, även med mamma & Emma. Var för sig alltså. Mycket givande och trevligt.

  
 

Julafton & Nyår har jag tillbringat hemma med mina kära! Har fått oerhört fina saker, även gett bort väldigt uppskattade presenter. Nu ska jag satsa till 100 % på 2013, det är knappt 5 månader kvar tills vi tar studenten, satan vad jag längtar. Det kommer gå så sjukt fort och det kommer bli så tomt efteråt. När man bor på ett internat så blir man som en familj, sen flyttar man ifrån varandra och då är det klart att det blir väldigt tomt.

Slutligen så kan jag även meddela att jag blivit värsta nagellacksfreaket, satan vad kul det är att måla naglarna haha. Piiiiinsamt, närå men i rätt mängd så är det okej. Men nu har jag börjat bli mer eller mindre besatt, målar nytt heeela tiden. Måste skärpa mig och sluta köpa/beställa nya. Är också medveten om att jag har missat jättemycket saker, men man kan inte få med allt!!

  
 
Skulle vilja ha med 1 miljon andra bilder också, men skulle jag lägga upp allting så skulle det ta hela natten. Vet att det ligger 2 av några kort, men vem orkar bry sig? Inte jag i alla fall.
TACK FÖR 2012 ALLA INBLANDANDE

Vi har våra ljusa

Satt och pratade om årskrönikor och följande dök upp..

 


Jukkos årskrönika

Kanske inte mycket för världen. ALLT är inte dokumenterat, detta är ett urval av händelser som bl.a publicerats på facebook, alltså allmänna saker jag kunnat och viljat dela med mig av. Alla lyckopiller och några tårar behåller jag för mig själv. Bjuder på minnesvärda bilder, dock inte alltid sammanhängande med styckena.

Januari började med att vi fick besked från en spekulant på Cassandra att det inte blev någon affär. Hon fick stå kvar på Strömma resten av läsåret. I januari blev jag också singel! Sedan jag var 14 har jag haft två långa förhållanden på rad så nu fick jag allt prova på singellivet ordentligt!

   

I februari fyllde jag 18, på alla hjärtans dag. Det firades med att gå ut på krogen med Mikko, Emma och Matilda. Det var trafficlight party och man skulle försöka följa klädkoden beroende på relationsstatus. 

  

I mars gick ett gäng tjejer ut som fyllt 18 från skolan ut till trädgårn och kollade på den svenska björnstammen. Kanske inget speciellt minne tänker ni, men det var det. Vi fick nämligen med oss våran vikarie som vi hade i idrott!! 6 brudar och en stackars kille som vi fick hålla reda på hela kvällen, hahaha!!

              

1 april, vaknade jag upp och kände mig både glad och ledsen. Ingen gillar när det blir missförstånd men ändå så var hela händelsen helt bortblåst. Kvällen innan hade jag träffat en rad gamla vänner som jag inte sätt på år och tider. Det gjorde mig så enormt lycklig att se dessa människorna. Resten av april kan jag kort säga att jag festade, mycket, med min fyllekajja! Kan även tillägga att jag hade 3 veckors praktik. Vilket var skönt då jag tröttnat på internatlivet och ville se om det var hemma jag ville bo. Men självklart var detta bara bluff o båg tankar som spökade, vem kan leva utan sina underbara internatvänner som leker på biljardbord, målar varandra gröna i ansiktet och eehm bajsar i micron? (sick person...)

     

Maj blev lite som april. Väldigt glad o väldigt ledsen, men självklart övervann glädjen till sist! Jag åkte på lite upptäcksfärder och jag tatuerade mig. Vi åkte runt med ett ”studentåk” och firade en väns födelsedag. Rutorna nere åkte vi igenom Kinna med en eskortbil först och själva födelsedagsbilen sen. Utsmyckad med ballonger och björkris, riktigt lyckad dag!

     

I juni hade vi programridning, vi red LB:0. Jag red skolhästen Bohun och fick bäst resultat bland de andra skolhästarna. Totalt knep vi andra platsen på 65% och jag var toppen nöjd!  Åkte även på praktik i 4 veckor i Skåne. Billinge stuteri och kennel utanför Höör/Eslöv. Det där var verkligen fyra händelserika veckor av alla dess slag... Ta det hur ni vill men kort sagt så blev det mer än bara hästar där nere i danskeland, haha!

      

I juli kom jag hem, började direkt att plugga körkortsteori och övningskörde som en idiot. Ett stort snedsteg som pågick sommaren ut och jag har lärt mig att jag är för snäll för mitt eget bästa. Alla kan inte ändra på sig och alla förtjänar inte en andra chans, inte tiotusen heller för den delen. Även denna månaden hade vi en spekulant på Cassandra, en jätteduktig 12 årig tjej. Men tyvärr blev det ingen affär där heller. Synd då detta såg väldigt lovande ut!

I augusti/september blev det intensivkurs på körskolan, och skolstart. Mycket hände dessa månaderna, tyvärr kanske av den lite tråkigare sorten. Men jag hade min älskade Mikko man som rumskompis som alltid tog emot mig med öppna armar. Bättre vän får man leta efter, love u sis!

       

5 oktober blev favoriten Mikko 20 och det vart en riktig minnesvärd kväll. Den 18 oktober tog jag köööörkoooort!!  Jag började även jobba varannan helg och tog hand om skolans hästar oktober, november och december ut. 

    

Cassandra blev halt efter skoning. Hade gjort enorma framsteg så fick vi ett sånt stort bakslag.

    

Julafton och nyår bestod av bara jobb. Vilket jag är glad att jag har stått ut och gjort! Har man pengar till efter studenten och det är det jag satsar på nu, att skaffa budget för ett underbart 2013!


1 januari 2013

Nu ligger jag ny duschad i soffan och kollar på en årskrönika, fråga mig inte varför men det är rätt roligt och intressant med återblickar som man inte tänkt på under årets gång. Idag har jag jobbat med Marielle på skolan igen. Med för få timmars sömn traskade vi mot våra dagliga rutiner, känns inte som vi gjort annat än och jobbat... Var rätt rörigt i boxarna efter alla fyrverkerier som skrämt hästarna under natten. Helt sjukt hur folk som bor nära skolan faktiskt inte respekterar skolans alla djur utan skjuter raketer osv på ett gärde precis i närheten.. Tyckte så synd om våra fyrbenta vänner..

Nu ska jag samla kraft i tre dagar och sedan taggar man en ny jobbhelg!


Plankstek

Godkväll!
Har precis avnjutit en plankstek, satan så gott! Vi hade det igår med så vi körde en repris idag. Innan det började jag med stallet, tänkte gå ut och göra färdigt där nu :) annars då? Blev inte riktigt som jag tänkt, skolarbetena får vänta tills imon. Gick en sväng med mamma o hundarna istället. Jaja bara det blir gjort så är det inga problem. Nu måste jag kila. Latero!


Jag minns 2012 som om det vore igår.

Goddag kära bloggisar!
Vaknade ganska sent, somnade runt 4 så det är väl inte så konstigt. Var ju en nykter nyår så idag mår jag som en lärka, med andra ord väldigt bra. :) På tolvslaget sköt vi massa raketer, även en del smällare. Brukar vara väldigt många som skjuter här, men det var inte så många iår faktiskt. Bättre lycka nästa gång! Filmade lite, så kan ju se om jag får ihop någon rolig video. Nu ska jag fixa med lite skolarbeten (tror jag) vill bara bli av med skiten, sen hade jag tänkt att kolla upp lite saker som jag tänkt göra. Spännande? Ja faktiskt, hoppas på glada besked. Isf kan jag dela med mig av det till er. Vi hörs om ett tag, ciao!

RSS 2.0